Notícies de l'escola

TOT I EL CONFINAMENT, A L'ESCOLA LA FEINA NO S'ATURA

>> 3/6/2020

Aquest trimestre a l’escola Jesús-Maria d’Igualada, hem continuat treballant amb la mateixa metodologia que ens defineix com a escola, però amb una excepció important, realitzar de manera telemàtica tots els projectes i treballs. Aquesta metodologia de donar protagonisme als alumnes ens ha portat a la realització d’un espectacular vídeo dels cursos de 3r i 4t de primària de l’escola, això sí, amb la col·laboració dels diferents professors i especialistes del centre. 

Per veure el vídeo de Cicle Mitjà en confinament, cliqueu al següent enllaç: TOT I CONFINATS... SEGUIM PROPERS COM SEMPRE - CICLE MITJÀ 19-20. 

A l’escola la metodologia de treball telemàtic es dividei en dues de les etapes més importants de l’escolarització d’un infant, educació infantil i educació primària. Els més menuts del centre, aquests mesos de confinament, han estat descobrint diferents fórmules de missatgeria  per tenir un contacte més proper amb les seves tutores i especialistes. Finalment, a travès de les videotrucades amb grups de 3/4 nens s’han pogut posar en contacte. Tanmateix, amb el  suport dels familiars a casa s’han pogut realitzar altres activitats educatives per continuar amb el seu aprenentatge: del típic joc de pensar, passant pels exercicis de psicomotricitat i acabant pel més complex, un  taller d’una dissecció d’una sardina.

Pel que fa a l’educació primària, trobem els nens i nenes de 1r i 2n que són els que estan a cicle inicial. Els més petits de la primària han treballat conjuntament ambdós cursos des de l’àrea d’educació visual plàstica, aconseguint crear la forma de diferents animals a partir del seu cos, amb l’ajuda exclusivament de les mans, braços, dits i els palmells de la mà. D’aquesta manera els alumnes han descobert que, per mitjà de les parts que formen els seus braços i mans, poden aconseguir de manera ràpida la forma d’un animal. Tota aquesta activitat ha estat portada a terme amb els diferents materials que els alumnes disposaven a les seves cases: llapissos de colors, retoladors, etc. No obstant això, els més petits de l’escola n’estan preparant una de grossa per desitjar un bon estiu que podrem veure en format digital a la pàgina web, així que no us ho perdeu, perquè l’esforç ha valgut molt la pena.

Per veure el vídeo de Cicle Inicial desitjant un bon estiu, cliqueu al següent enllaç: BON ESTIU - CICLE INICIAL 19-20.

A cicle mitjà, els alumnes de 3r i 4t de primària, com heu pogut llegir, van ser els promotors del vídeo que va engrescar a la resta de cicles a fer-ne un. Així i tot, els alumnes de 3r i 4t de primària han realitzat altres activitats i propostes destacables. Una d’elles ha estat la realització d’una recepta de cuina a l’assignatura de llengua castellana, que va fer treballar de valent a tota la família. Primer, amb la confecció de la recepta i després, la conseqüent gravació per veure el resultat final. Algunes de les receptes eran per llepar-se’n els dits. Però això no és tot, l’activitat estrella la van fer els alumnes de 3r amb el projecte de la màgia. Consistia a ajudar al Mag Roby a resoldre els diferents enigmes presentats vinculats a les àrees de matemàtiques i de llengua catalana i acabar realitzant els diferents trucs de màgia i veure de ben a prop que aquest poder existeix de veritat en qualsevol indret. És per això que a continuació, us deixem el vídeo perquè pugueu gaudir de la màgia que han fet aquests nens i nenes dins les vostres llars.

Per veure el vídeo dels nens i nenes de 3r fent màgia, cliqueu al següent enllaç: FEM MÀGIA - 3r EP 19-20.

Finalment, els grans de l’escola, els alumnes de 5è i 6è, han realitzat moltíssimes activitats, entre les quals en destacarem una de cada curs. Els de 5è van  descobrir de manera interactiva com era la Vil·la Romana d’Espelt en aquella època, tot a travès de diferents vídeos per veure la realitat exportada en aquell temps. Gairebé era com ser-hi. En canvi, els de 6è van realitzar la creació d’un anunci publicitari sobre un text predictiu fent d’homes del temps vinculant-ho així amb els aparell meteorològics que ells mateixos han construit i amb el registre de dades que han obtingut a partir d’aquests aparells des de la matèria de Medi Natural. Aquesta activitat i moltes d’altres han anat  vinculades amb l’expressió oral, un aspecte fonamental que s’ha treballat per anar amb les condicions òptimes de cara la nova etapa que els ha d’arribar. Els alumnes de 6è, des de l’assignatura de Medi Natural, també han realitzat el clàssic treball dels circuits elèctrics però amb la particularitat d’haver-se d’adaptar a la situació de confinament i als materials dels quals disposaven a les seves cases per poder construir-los, fent volar més que mai la imaginació i obtenint així unes creacions i uns resultats més que excel·lents. Com a regal extra, s’està duent a terme i de manera conjunta amb tot el cicle superior, la preparació d’un vídeo que estarà disponible en les pròximes setmanes, així que ja ho sabeu, aquest vídeo i d’altres sorpreses han d’arribar a la nostra pàgina Web, Facebook i canal de Youtube. Entreu i endinseu-vos per veure la màgia de totes les feines espectaculars que han realitzat els alumnes del Col·legi Jesús-Maria.

Per veure el vídeo de Cicle Superior demanant un desig d'una manera molt especial, cliqueu al següent enllaç: DEMANEM UN DESIG - CICLE SUPERIOR 19-20.

tornar

Agenda de l'escola

dl dm dc dj dv ds dg
      1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930   

La foto del mes