El bloc de la classe de cinquè

English Theatre - Merlin the Wizard

Abril 24th, 2017 by formigues

 

It's time for English Theatre. Merlin the wizard arrives in an adapted version for Primary.  To continue working the key competences of this project click on the image and practice what you liked the best.

 

 

DIJOUS LLARDER

Març 5th, 2017 by formigues

 

 

El passat divendres 24 de febrer, tota l’escola vam anar a l’esplanada de Masia Aubareda a Sant Martí de Tous per celebrar-hi el Dijous Llarder. Hi vam arribar una mica tard perquè de bon matí el temps va voler fer una mica la guitza i va deixar anar un bon ruixat, però va ser arribar allí i començar a canviar de mica en mica.

 

Per culpa del mal temps no vam poder fer l'excursió que acostumem a fer al matí, però per altra banda, els nens van poder dedicar el temps a fer el que a cadascú li agrada més. Com ja és habitual, els nens i nenes aprofiten l'estona per fer cabanes, fer massatges a alumnes i mestres, juguen a futbol, fan d’exploradors, estudien la fauna i flora i comparteixen dinars, anècdotes i rialles…

 

TARDES D’ATLETISME I ORIENTACIÓ

Febrer 25th, 2017 by formigues
 
Les tardes que anem a fer atletisme i orientació són, des de fa temps, un dia important en l'agenda dels nostres alumnes de cicle superior. Així doncs, una tarda de dilluns i una tarda de dimarts ens vam dirigir cap a l'estadi atlètic per gaudir de l'esport.
 
Dins de l'estadi atlètic vam practicar els 60 metres llisos, els 60 metres tanca, el salt de llargada, el llançament de pes, el salt d'alçada i els 1000 metres llisos.
 
Pels voltants de l'estadi vam realitzar el curset d'orientació, on cada alumne es va haver d'exprimir al màxim per trobar les fites amagades.
 
S'ho van passar d'allò més bé. 
 

 

Per veure les imatges de les dues jornades cliqueu la càmera.

CONEIX EL QUE COMPRES

Febrer 15th, 2017 by formigues
 
Roba, llibres, sabates, elements de diferents esports, material per a la construcció, cadires, quadres… això i molt més és el que hem pogut veure i descobrir visitant el Museu de la Pell.
 
A més a més, després hem fet un taller on ens han ensenyat a diferenciar la qualitat del calçat llegint-ne l'etiqueta.
 

 

Per veure les imatges del taller cliqueu damunt la càmera.

IMMERSOS EN LES DADES

Gener 31st, 2017 by formigues


L'exposició “Immersos en les Dades” és una adaptació de l'exposició "Big Bang Data" i pretén ser una acció de promoció i difusió de la cultura del segle XXI i les grans transformacions de l'era digital.

 

Així doncs els Capgrossos de l'escola la vam anar a veure. Un cop allà vam veure que estava dividida en cinc àmbits:

 

·          El pes del núvol. Geografies emergents de les dades.

·          El batec del món. Què és la dadificació?

·          Què penses, què fas, què sents. La producció social de les dades.

·          Som dades. De la quantificació a la mercantilització del jo.

·          Dades per al bé comú. Cap a una cultura crítica i participativa.

 

A més a més de tot això i amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques de l’exposició, “Immersos en les Dades” també ens va permetre fer un taller temàtic molt interessant.

 

 

Cliqueu la càmera per veure les imatges de la visita.

CANTADES DE NADAL

Gener 7th, 2017 by formigues

 

Un any més les cançons de les Cantades de Nadal comencen a sentir-se a l’escola per acabar sonant com a himnes al Teatre de l’Ateneu.

 

El divendres 23 de desembre, tota l’escola ens vam reunir i delectar al Teatre Municipal de l’Ateneu  amb les cançons que els nostres alumnes van interpretar.

 

La senyoreta Urgell va fer una feina excel·lent i això es va veure reflectit sobre l’escenari amb una posada en escena mai vista.

 

Així doncs, mares, pares i familiars, alumnes i mestres marxàvem satisfets per la feina ben feta i amb ganes de gaudir les vacances de Nadal.

 

 

Per veure la resta d'imatges cliqueu la càmera.

Trobareu més imatges de les Cantades a l'apartat d'àlbums generals de l'escola de la pàgina Web.

AMIC INVISIBLE I FESTA DE FI DE TRIMESTRE

Desembre 22nd, 2016 by formigues
 
 

La tarda de l’últim dia de l’any escolar, de ben segur que serà una d'aquelles tardes que els nostres alumnes CAPGROSSOS recordaran durant temps.

 

Vam començar ben d’hora obrint els regals de l’amic invisible. Pilotes, llibretes, fotografies, escrits, escacs, pokeballs, cubs de rubik… La imaginació dels nens per fer regals semblava no acabar.

 

Quan ja vam haver obert tots els regals i quan semblava que el més bo ja s’havia acabat. Va començar un concurs de ball improvisat. Així doncs cadascú va poder escollir si ballar sol o en grup i la cançó que preferís. Al acabar el concurs, vam descobrir que tenim uns joves talents amb un potencial enorme per explotar i, entre somriures i cançons, vam dir adéu al primer trimestre. 

 

 

Ens ho vam passar genial tots junts!  mireu, mireu…

LA JOGUINA SOLIDÀRIA

Desembre 20th, 2016 by formigues

 

Els alumnes de Cicle Superior de la nostra escola han participat al projecte promogut per la Creu Roja anomenat Joguina Solidària.

 

Per tal de participar en aquest projecte, els nostres alumnes han portat diners voluntàriament amb la finalitat de comprar joguines de caire educatiu i no sexista. Aquestes joguines aniran destinades a aquells nens més necessitats i amb menys recursos.

 

Així doncs, amb aquest acte, intentem aportar el nostre granet de sorra per ser solidaris amb els que més ho necessiten i contribuir a fer un món millor. 

 

 

Si voleu veure la resta d'imatges cliqueu la càmera!

VISITA A L’OBSERVATORI DE PUJALT

Desembre 18th, 2016 by formigues
 
 

El passat 15 de desembre, els alumnes de 4t i 5è de la nostra escola, vam anar a visitar l’Observatori de Pujalt.

 

El seu director, el senyor Albert Borràs, ens va rebre amb els braços oberts i va delectar als nostres infants amb una sèrie de tallers i experiments “in situ”.

 

 

Així doncs, vam veure quins són els principals fenòmens meteorològics i amb quins aparells es mesuren, vam jugar amb la pressió atmosfèrica, vam crear núvols i pluja, vam veure aigua en estat líquid per sota els zero graus i molt més… 
 
Cliqueu la càmera per veure la resta d'imatges.

CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Desembre 1st, 2016 by formigues
 
El dimarts 22 de novembre, a l’escola, vam celebrar Santa Cecília oferint unes cantades a tots els pares, mares i familiars que hi volguessin assistir. El concert es va fer a la tarda, dins l’horari escolar, a l’església dels Pares Caputxins.
 
Totes les cançons que es varen cantar van ser molt boniques i tot el concert va anar molt bé. Nosaltres, els Capgrossos, vàrem cantar una cançó en solitari i la resta amb els nostres companys els Gegants i el Timbalers.
 
 
Per veure la resta de fotografies cliqueu damunt la càmera.