Promoció 2012-2013

LA VELLA QUARESMA

 

El nostre curs ens ha tocat fer el Mural de la Vella Quaresma per posar en el vestíbul de l'escola.

 

 

 

Abans de fer-lo ens hem informat dels orígens d'aquesta tradició i del seu significat. Ens hem assabentat que la Vella Quaresma adopta la forma d'una vella arrugada, amb set cames que va perdent d'una en una a mesura que van passant les setmanes de Quaresma (de dimecres de Cendra fins a la Setmana Santa). Va vestida com una pagesa mallorquina o com una tradicional vella catalana. A la mà duu un bacallà. És l'encarregada de procurar que els infants mengin peix durant la Quaresma. Aquí a Catalunya també es coneguda com: la Vella de les 7 cames, la Serraïna, la Bacallanera i la Patorra.

 

La tradició explica que durant els dies de Carnaval, el Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma mantenen una lluita. La Vella Quaresma acaba guanyant i s'abandonen les lleis del Rei Carnestoltes que són:  els banquets, la festa boja, … per donar pas al dejuni, a l'ordre i la calma.  

 

Enguany la Quaresma ha començat el dimecres de cendra, dia 23 de febrer, i finalitzarà el diumenge de Pasqua, dia 8 d'abril.

 

 

Leave a Reply