El bloc de la classe de sisè

ENS ENCANTA TREBALLAR PER PROJECTES!

Febrer 18th, 2019 by formigues

 

Els dies 5, 6 i 7 de març vam fer un projecte per aprendre curiositats sobre l’arribada de l’home a la lluna, ja que es complien els 50 anys.

 

El professors ens van fer respondre unes qüestions sobre els astronautes, els coets, i la lluna per separar als alumnes en grups segons les respostes. Un cop ja separats per diferents grups vam triar una pregunta de cada assignatura. Va ser molt divertit, ja que cada dia anàvem tractant les diferents temàtiques d’astronautes, un altre seguíem la temàtica de la lluna i també de coets.

 

Personalment a nosaltres, ens ha agradat moltíssim aquesta forma de treballar, ja que treballar en grup ens ha servit per conèixer millor als nostres companys. També ens va servir per aprendre a escoltar les idees dels nostres companys i tots plegats trobar una resposta.

 

Quan ja era hora de passar tota la informació tots els grups van buscar formes molt originals de representar-ho. En definitiva, aquest projecte ens ha agradat molt i esperem que en fem molts més.

 

Carla, Pau i Laura Viladrich

 

 

 

 

Mireu, mireu…

 

EXPERIMENTEM AMB DIFERENTS MATERIALS

Febrer 16th, 2019 by formigues

 

 

El nostre professor de medi naturals, en Sergi, ens va portar uns materials perquè experimentéssim quines propietats tenien. Els materials que vam estar observant i manipulant van ser els següents: taps de suro, trossos de fusta, barres d’alumini, minerals de diferents tipus, etc. Per comprovar quines eren les seves propietats disposàvem de diferents mètodes per comprovar-ne les seves propietats.

 

Seguidament havíem d’omplir una graella amb les diferents propietats de cada material. Aquest treball l’hem realitzat en grups de quatre nens/es.

 

Esperem seguir realitzant aquests treballs en grup tan divertits, i també ens agradaria seguir investigant els materials i coses tan engrescadores. Us deixem unes fotografies d’aquesta experiència!

 

Carla i Roger Marimon

 

 

 

 

 

 Feu una ullada a les fotografies!

 

XERRADA INTERNET SEGURA

Gener 16th, 2019 by formigues

El dijous dia 15 de novembre va venir a fer-nos una xerrada una mossa d’Esquadra, la Maria.

 

La Maria ens va explicar que les aplicacions conegudes com ara “Instagram”, el “Tik tok”, estan adreçades a un públic major de 12 anys i molts de nosaltres no tenim l’edat i els utilitzem encara que no estigui permès.

També ens va explicar que hem de vigilar a qui ens adrecem quan xategem a les xarxes socials perquè potser ens volen enganyar o algú ens vol fer una mala passada fent-se passar per una altra persona.

 

A continuació ens va dir que no hem de dedicar la major part del nostre temps ocupat a les xarxes o als videojocs.

 

Cap al final de la sessió la Maria ens va explicar diferents casos reals de diferents nens que havien viscut les històries més horroroses de la seva vida per culpa de les xarxes socials i els jocs.

 

Ens van donar consells perquè en féssim un ús adient i segur de la xarxa.

 

Hannah i Luyi

 

 

 

 

Mireu, mireu…

 

FALLING LEAVES

Novembre 30th, 2018 by formigues
 
 
 
 
 
  

 

      

The leaves had a wonderful frolic.
They danced to the wind's loud song.
They whirled, and they floated, and scampered.

They circled and flew along.

The moon saw the little leaves dancing.
Each looked like a small brown bird.
The man in the moon smiled and listened.
And this is the song he heard.

The North Wind is calling, is calling,
And we must whirl round and round,
And then, when our dancing is ended,
We'll make a warm quilt for the ground.

Anonymous

 

          

 

 

    

 

EL NOSTRE CONCERT DE SANTA CECÍLIA

Novembre 22nd, 2018 by formigues

 

 

 

 

Aquest divendres 23 de novembre hem celebrat Santa Cecília, la patrona de la música. Per aquest motiu, a l’escola hem preparat una gran cantata que ha tingut lloc a l’església dels Pares Caputxins d’Igualada.

 

Els alumnes de l’escola (des de p3 fins a 6è), van preparar diferents cançons que van interpretar davant de tots els familiars que els van venir a veure.

 

El concert va començar amb els alumnes més petits de l’escola que ens van cantar i ballar la cançó de “la tardor que jo conec”, ben adient per aquesta època de l’any. I també van interpretar un poema musicat que ens parlava de les fases de la lluna.

 

 

 

El concert va continuar amb els cursos de 1r i 2n que ens van cantar una cançó que parlava d’un pallasso anomenada “Oh, mister Xips!” i una cançó relacionada amb els secrets més ben guardats de les bruixes.

 

Els alumnes de Cicle mitjà ens van interpretar una cançó relacionada amb la música i la importància que aquesta té al nostre dia a dia “mirall de pau”. D’altra banda, va ser tot un èxit l’engrescadora, viva i contundent cançó titulada “el cafè de la Quimeta”.

 

Finalment, els més grans de l’escola van finalitzar el concert interpretant dues cançons amb una temàtica molt apropiada per aquestes edats “obre els ulls” del grup Catarres i “caminem lluny” una cançó amb un rerefons important, en relació contra el bullying infantil.

 

Va ser una actuació molt sentida que va desencadenar amb el tret de sortida d’un cap de setmana molt feliç per a tothom que ens va voler acompanyar.

 

Aquesta activitat d’escola, a part de valorar la música, el cant i el moviment com a activitats altament enriquidores, també contribueix en el desenvolupament dels nens i nenes de forma global, i el més important és que pretén compartir de l’experiència de gaudir fent música.

 

 

EL CONSELL DE LA INFÀNCIA

Novembre 10th, 2018 by formigues

 

Aquesta setmana vam assistir a la primera sessió que es va fer al Saló de Plens de l'Ajuntament amb la presència de l'Alcalde. Un cop es van presentar tots els membres del Consell i tots els alumnes per a realitzar també de consellers d’infància, es va parlar dels diferents temes que s’hauran de treballar durant el curs.

 

És un projecte amb continuïtat on únicament dos alumnes de l’escola tenen l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora de la seva ciutat. Els alumnes de la nostra escola que molt orgullosos participen en aquestes jornades són el Roger Marimon, el portaveu de la classe de sisè i l’Arnau Montiel el portaveu de la classe de cinquè.

 

És una eina que proposa el Consell d’Infants a les escoles de la nostra ciutat, per tal de sensibilitzar i conscienciar sobre les necessitats de l’entorn immediat, donant l’oportunitat als alumnes per implicar-se en temes vinculats en la transformació de la nostra ciutat. El que pretenen és donar rellevància a les opinions dels nens i nenes, com a ciutadans d’avui ja que poden aportar idees per solucionar problemes actuals del seu entorn.

 

 

 

 

 

 

 Cliqueu sobre la imatge

 

LA JORNADA ESPORTIVA AMB L’ESCOLA ANOIA

Octubre 10th, 2018 by formigues

 

El dimecres dia 10 d'octubre els alumnes de cinquè i sisè vam anar al parc del Xipreret a fer una gimcana. 

En aquesta jornada van participar d'altres escoles com ara: l'escola Mowgli, l'escola Ateneu, l'escola Anoia i l'escola Jesús Maria. Els diferents grups que hi havia estaven formats per nens diferents d'altres escoles. A més a més, a cada grup hi havia dos capitans que eren alumnes de l'escola Anoia. De fet, totes les activitats les havien preparat alumnes de l'escola Anoia per a tots i totes nosaltres. El joc consistia en passar per diferents estacions, on cada estació durava uns 10 minuts i el joc canviava per complet. Per exemple, el tres en ratlla damunt del camp, aquest recordem que ens va agradar molt. A mig matí els mestres de les diferents escoles ens van repartir l'esmorzar que era una peça de fruita, una llesca de pa i un suc natural. 

 

Ens ho vam passar molt bé jugant des de les nou del matí a la una del migdia. Va ser una experiència molt divertida i agradable poder compartir aquella jornada.

 

 

Esperem tornar-ho a repetir ben aviat.

 

 

 

Mireu, mireu…

 

JA SOM GEGANTS

Setembre 22nd, 2018 by formigues

 

 

Ja fa uns quants dies que hem engegat el curs i tenim moltes ganes d'aprendre moltes coses noves i treballar de valent! 

 

Al pati, com cada any, hem fet la primera activitat del curs. Aquest any hem pintat diferents claus. Aquestes claus simbolitzen les noves portes que s'obriran al llarg d'aquest curs cap a nous camins d'aprenentatge. 

 

Un cop acabada aquesta activitat, hem pujat a "la nova classe". Canvi de classe, de tutor, d'assignatures, etc. Però el més important de tot, ja som GEGANTS! Aquest any som els grans de l'escola!

 

Esperem moltes activitats, especialment el projecte de "padrins lectors". A tots ens fa molta il.lusió fer de padrins i estem segurs que donarem el millor de nosaltres per tal de que els nostres fillols aprenguin…

 

Tots creiem que ens espera un any molt cansat, però de ben segur que ens ho passarem d'allò més bé!

 

 

 

 

 

 

BENVINGUTS AL NOU CURS

Setembre 4th, 2018 by formigues

 

 

 

————– CURS 2017-2018 ————–

Setembre 3rd, 2018 by formigues