El bloc de la classe dels esquirols

FEM CIÈNCIA A L’ESCOLA!

 

 El passat dilluns 22 de Març ens va visitar el Lab 0-6. El LAB 06 de la Universitat de Manresa és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educció científica i van venir a presentar-nos diverses activitats de ciència juntament amb els esquirols i els mussols.

 

    Vam realitzar dues activitats:

  • Una de lliure elecció on es presentaven diferents propostes que afavorien la mobilització d’idees científiques en els infants de diferents temàtiques de la ciència.
  • I una altra activitat enfocada a un repte concret: aconseguir tenyir l’aigua de colors amb elements naturals.


    Les propostes del Lab 0-6 sobre rodes estan pensades per proporcionar experiències enriquidores i suggeridores als infants a partir de l’acció autònoma i la iniciativa personal. Amb aquestes propostes els infants van poder investigar, analitzar, experimentar, descobrir, fer hipòtesis, crear i comunicar el que anaven descobrint interaccionant amb els diferents materials que tenien a l’abast i el munt de possibilitats que els oferien. Ambdues activitats estaven dirigides a estimular la curiositat natural dels infants i incentivar la seva intervenció raonada sobre la realitat. Ofereixen als infants una oportunitat d’aprenentatge i experimentació per despertar interès i motivació pel món científic. Al final de cada activitat s’estableix una conversa per comentar el què havien descobert i el que podríem anar descobrint!

 

     

            

             

      

    

Tots ens ho hem passat d’allò més bé fent de petits científics. 

Leave a Reply