El bloc de la classe dels esquirols

I TU QUÈ FARÀS AMB UN TUB?


 

“Tot nen és un artista, el problema és seguir sent un artista quan creixes”.

                                                                               Pablo Picasso

 

      La creativitat és una competència fonamental, perquè contribueix a preparar als infants per adaptar-se, ara i en el futur, en diferents entorns, improvisar i en definitiva, fer front a les dificultats que poden sorgir pel camí.

      La creativitat és una qualitat que tots posseïm en major o menor mesura i que es pot treballar. Acostumant els més petits a buscar una certa originalitat i a no conformar-se amb les solucions típiques, els estarem donant una gran eina per al futur.

 

      Com els podem ajudar a potenciar totes aquestes qualitats?

 

1. Preguntant. Qüestionar els nens i nenes, fer-los preguntes, ajudar-los a tenir pensament crític és una de les maneres de desenvolupar la seva creativitat i fa que ells mateixos trobin solucions a qüestions que no s’havien plantejat.

2. Animant-los a que experimentin. Provar amb diferents tècniques, combinacions de colors… i veure quin resultat treuen en cada cas.

3. Felicitar-los quan tenen una idea nova. Animar-los a descobrir, investigar i valorar les noves idees és una manera d’estimular-los a sempre explorar nous camins.

4. Proposar-los reptes. Animar-los a provar coses diferents, a aconseguir objectius realitzables, però que suposin un repte, per potenciar la seva creativitat i autoestima.

 

       Als Esquirols, que som uns grans artistes, hem observat, imaginat, experimentat,… per finalment fer unes autèntiques obres d’art amb tubs de paper de vàter. Mireu, mireu!

 

                  

                  

                  

                 

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!

 

Leave a Reply