El bloc de la classe dels esquirols

L’ANGLÈS A LA CLASSE DELS CARGOLS

 

      L’infant no entén que la llengua serveix per a comunicar-nos, no vol saber si una llengua és estrangera o addicional, ni és conscient de la importància de poder parlar com més llengües millor. L’infant vol descobrir el món que l’envolta, vol gaudir amb el joc, amb l’experimentació, amb la conversa i les primeres reflexions. Vol ser nen/a. Per aquest motiu, a l’hora d’introduir una llengua nova (en aquest cas l’anglès), és molt important que es tinguin en compte tots aquests aspectes i que ho fem d’una manera natural. A través de contes, cançons i jocs, però també a través de les converses, demandes i peticions del dia a dia a l’aula.  

 

      Els contes, com hem dit, són una gran eina per poder treballar una llengua, ja que ofereixen una font del llenguatge molt àmplia i constant. A més a més de potenciar la memòria i la imaginació de l’adult i dels infants. Concretament, amb el conte que hem estat treballant  “Brown bear, Brown bear, what do you see?” ens ha permès sobretot ampliar vocabulari: hem conegut els colors i els animals. Però també ens ha servit per recordar i reproduir diferents expressions verbals que es van repetint al llarg de la història, i de mica en mica, poder interioritzar-les per a realitzar les nostres pròpies demandes i observacions: What do you see? I see a… 

 

      Seguint l’estructura d’aquest conte, a la classe n’hem fet la nostra pròpia versió. Mireu-la, segur que us agradarà!

 

 

    

      

 

 

 

 Mireu, mireu…

 

 


Leave a Reply