El bloc de la classe dels cargols

LES NOSTRES EMOCIONS

 

 

 “Educar la ment sense educar el cor,

                             no és educació en absolut.”                                                

 

   Necessitem que els infants aprenguin a regular les seves emocions, però no ho podem fer si no les coneixen. És important que els nens i les nenes reconeixin les emocions bàsiques que poden sentir ells, elles i tots els que els i les envolten.

 

   També creiem necessari que a més de conèixer-les, cal que els infants les verbalitzin, per poder interioritzar-les i canalitzar-les.

 

   Si són capaços d'interpretar les imatges i expressar verbalment quines emocions els hi produeixen, avancem en el seu aprenentatge i la seva comprensió, un primer punt important per tal que aprenguin a gestionar-les.

         

   A traves de diferents activitats a partir del conte: EL MONSTRE DE COLORS els ajudem a conèixer les emocions. Quan els infants coneixen millor les emocions són més capaços de posar-se a la pell dels altres i poder comprendre que tots i totes sentim el mateix, que tenim moments que podem sentir por i això no vol dir que siguem porucs, que podem estar tristos i no ser uns ploramiques, que podem enutjar-nos i no ser uns rondinaires i a la vegada podem estar alegres, no només per les coses bones que ens succeeixen a nosaltres, també als altres… 

      

       

    

 

Feu clic sobre la càmera per veure més imatges

 

Leave a Reply