El bloc de la classe dels mussols

CELEBREM LA PASQUA!

Març 26th, 2021 by formigues

 

 Un any més en acabar el segon trimestre, a l’escola decorem ous i fem la mona.

Aquest curs cada alumne ha decorat la seva mona. Hem fet de passtissers i han quedat unes mones molt boniques i segur que boníssimes.

Esperem que us agradin i pogueu celebrar la mona feliçment.  BONA PASQUA!

 

 

 

Ja veureu, mireu les fotos. Que bé que ens ho hem passat!

 

ANEM D’EXCURSIÓ A LA MASIA AUBAREDA!

Març 16th, 2021 by formigues

 

 Per fi després de molts dies, hem pogut anar a passar un dia a la natura.

Ha estat un dia molt esperat i l’hem gaudit intensament.

Hem aprofitat per observar el romaní florit  i els ametllers.

Teníem un objectiu molt engrescador: trobar un tresor amagat que la banda dels mala cara havien amagat. Un joc de pistes ens ha portat fins el tresor amagat i molt contents hem estat. Un cofre ple de monedes d’or i joies hem trobat i a la classe l’hem portat.

A la masia Aubareda hem jugat, cantant i ballat i súper bé ens ho hem passat.

Esperem ben aviat poder tornar anar d’excursió i gaudir  amb il.lusió de noves aventures.

   

EL DIA A DIA A L’ESCOLA…

Febrer 14th, 2021 by formigues

 

El dia a dia a l’escola està plantejat de manera que puguem afavorir la formació integral dels alumnes.

 

El dia a dia, té com a objectiu un enfoc personalitzat per potenciar el desenvolupament d’habilitats, actituds i valors. Volem aconseguir que els alumnes estiguin preparats per desenvolupar-se en el món  i que siguin feliços durant el camí  de la seva formació, per a què puguin continuar sent feliços  quan assoleixin els diferents reptes, que ells hauran també escollit sent coherents i fidels a la seva manera de ser innata.

 

Les metodologies actives que utilitzem permeten a l’alumne aprendre d’una manera activa, fent-lo protagonista del seu aprenentatge i fent-lo competent, autònom i crític.

 

Ens proposem ajudar-los a que desenvolupin totes les seves intel.ligències; Que sàpiguen contextualitzar, analitzar, relacionar, argumentar, convertir l’informació en coneixement, desenvolupar destreses de pensament més enllà de la memorització.

 

Amb aquestes metodologies actives  proposem un treball cooperatiu, competencial, i vivencial en la que els valors, la creativitat, el pensament crític  i la motivació tenen un paper fonamental. Activem capacitats, donant les eines, per a que l’alumne construeixi el seu propi aprenentatge.

 

A la vida poden sorgir diferents tipus de problemes, i per això disposem d’intel.ligències múltiples (verbal, matemática, musical, espacial, corporal, interpersonal i intrapersonal i naturista) que volem reforçar i ajudar a desenvolupar en els nostres alumnes.

 

“L’alumne fa un viatge, porta ell el volant, dirigeix el recorregut, s’atura quan ho necessita, assoleix reptes, resol enigmes, pren decisions, opina, ajuda, col.labora, demana ajuda quan li cal. El mestre posa el vehicle, facilita el mapa, i s’assegura que la carretera sigui adequada, posa gasolina quan cal, i els ajuda i guia en tot moment, per ajudar-lo a aprendre tot el que necessita per a ser feliç.”

 

A la classe dels mussols tenim establertes unes rutines que donen seguretat a l'infant i l'ajuden a adquirir uns hàbits i a respectar unes normes i poc a poc, anem aprenent a adquirir autonomia  sentit de la responsabilitat  Realitzem activitats dirigides i lliures respectant sempre el ritme evolutiu de cada nen i afavorim i potenciem les diferents capacitats dels alumnes. Parlem, ens escoltem, opinem, compartim i aprenem a tenir sentit comú. Ens agrada realitzar activitats que ens ajudin a ser reflexius, intuïtius, creatius,  crítics, respectuosos i tolerants. Experimentem i investiguem per donar resposta a les nostres curiositats, i aprenem a compartir les nostres recerques per enriquir-nos junts. Aprenem a fer ús de la nostra llibertat i afavorim que la dinàmica de la classe sigui el més enriquidora per a nosaltres. 

 

Ens proposem reptes que aconseguim realitzar i donen sentit a tots els aprenentatges que anem adquirint.

 

Arribem a l'escola amb molta il·lusió i tornem a casa contents i satisfets d'haver aprés, que cada dia que passa és un pas més per seguir aprenent i  ser feliços. No ens donem mai per vençuts i si ens equivoquem ho tornem a intentar. La superació personal és un aprenentatge que fa créixer la nostra autoestima.

 

A l'escola ens sentim valorats com a persones i aprenem a estimar.

 

 

 

 

Mireu com gaudim!!

 

NOUS ESPAIS D’ESBARJO…

Gener 16th, 2021 by formigues

 

Aquest curs estem descobrint nous espais d’ esbarjo.

Hem anat al parc de la muntanyeta, al del xipreret i al de les tortugues. També seguim utilitzant el pati de l’escola i el terrat. En tots els espais podem gaudir del joc lliure i del joc dirigit. Deixar els nens jugar a l'exterior és beneficiós per desenvolupar l’aprenentatge i les habilitats socials i emocionals, cosa que els ajudarà en el futur.

 

Les activitats a l’aire lliure no només desenvolupen millors capacitats físiques, gràcies a la pràctica d’esport, sinó que també impliquen la millora d’altres habilitats beneficioses per als més petits. Ja de per si, l’exercici físic ajuda a que els nens guanyin confiança en si mateixos , perquè desenvolupen les seves capacitats i vencen les pors.

 

A més, jugar a l’exterior ajuda els més petits a millorar les habilitats socials , ja que estan en contacte amb altres nens i han d’aprendre a relacionar-se, a compartir, a negociar, i en definitiva, a interactuar amb els altres. En aquest sentit, jugar amb altres nens també implica la necessitat de desenvolupar les habilitats de lideratge i cooperació , entre elles aprendre a dirigir però també a cedir, cosa que serà molt valuosa per al futur.

 

Així mateix, jugar a l’aire lliure estimula la imaginació i la creativitat dels nens , ja que es tracta d’un escenari idoni per inventar jocs i imaginar situacions. Les oportunitats d’aprenentatge són moltes en els espais oberts, on els nens tenen la possibilitat i total llibertat d’observar, explorar i experimentar per si mateixos.

 

Entre els 4 i els 6 anys, els nens senten un interès desmesurat per l’entorn , els agrada observar i imaginar, i per tant, la part creativa guanya un lloc privilegiat en el seu aprenentatge.

 

Jugant és com millor aprèn l’ infant. I sortir al pati, com he comentat,  ens permet aprendre moltíssim i aplicar coneixements de matemàtiques, de llenguatge, de medi natural i social i fomentar tots els altres aprenentatges necessaris per el present i el futur de l’ infant.

 

El pati ens fa sentir feliços.

 

 
 

Ja veureu, mireu les fotos. Que bé que ens ho hem passat!

 

 

 

NADAL A L’ESCOLA

Desembre 28th, 2020 by formigues

 

 Un Nadal atípic però que nosaltres a l’escola l’hem viscut, com sempre,  amb molta il.lusió.

Cançons, pessebre, tió,  felicitacions, i molts desitjos que esperem que es compleixin.

BONES FESTES!!

SALUT, PAU , AMOR i ALEGRIA per a tothom SEMPRE.

 

34975-img_20201218_094915.jpg 

Ja veureu, mireu les fotos. Que bé que ens ho hem passat!

La castanyada

Octubre 30th, 2020 by formigues

 

 Aquest curs no hem pogut fer la tradicional sortida de la castanyada, però l’hem celebrat i molt bé ens ho hem passat.

Hem descobert el paisatge del votant de l’escola,i hem observat els colors de la tardor.

 

A l’escola hem pintat amb els colors de la tardor un bosc i hem decorat fulles.Hem fet un trosset de bosc, i hem fet una maria castanyera.

El dia de la castanyada vam fer castanyes i moniatos i els nenes i nens de la classe vam escoltar el conte de la castanyera . Menjant, jugant, cantant i ballant…molt bé ens ho vam passar.

 

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!

 

BENVINGUTS MUSSOLS!

Setembre 20th, 2020 by formigues

 

Benvinguts MUSSOLS!

Us aneu fent grans, cada dia una mica més, i aquest curs ja sou els més grans de l’Educació Infantil.

Desitgem que aquest curs, que representa el final d’una etapa, continueu aprenent moltes coses, i que us divertiu fent- ho, per poder seguir tenint sempre ganes d’aprendre.

Us acompanyarem amb il·lusió durant el vostre camí, ajudant-vos a aconseguir els objectius proposats.

 

Endavant amb el nou curs! 

Ens ho passarem mooolt bé aprenent junts!

 

————– CURS 2019-2020 ————–

Setembre 1st, 2020 by formigues

GAUDIU DE L’ESTIU

Juny 27th, 2020 by formigues
 
 

Les vacances d’estiu ja són aquí, sinònim de bon temps, sol, platja o muntanya, piscina o mar… i molt de temps lliure per jugar, descobrir, investigar i divertir-se!  

Deixem endarrere un altre curs ple de projectes, activitats, vivències, emocions i d’aprenentatges, amb un tercer trimestre molt diferent però que ens ha servit per seguir creixent i aprenent junts.

Des de casa, els Esquirols, ens vam desitjar un bon estiu amb aquest bonics dibuixos. Mireu, mireu!

                  

                  

                  

                  

                   

   

Rieu, estimeu, camineu, salteu, mireu contes, pinteu, exploreu, descobriu,… GAUDIU DE L’ESTIU, de les petites coses i, sobretot, descanseu molt, grans i petits, perquè us ho mereixeu.

Al setembre ens retrobarem amb noves idees, nous projectes, noves il·lusions, però amb les mateixes ganes de sempre de compartir-ho tots junts.

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!

FAMÍLIA I ESCOLA

Juny 15th, 2020 by formigues
 
 

   L’escola és un lloc de trobada i d’interacció constant en el dia a dia, entre famílies, professorat i criatures.

   La relació creada i establerta entre l’escola i la família és d’enorme importància per a la petita infància, i la influència que aquesta relació pot exercir en el seu desenvolupament és més significativa i transcendental del que se sol creure.

   Aquest confinament tot i la distancia, des de l’escola no hem volgut perdre aquesta relació pròxima amb les famílies.

   Els Esquirols hem realitzat moltes activitats al llarg d’aquest tercer atípic trimestre, i una d’elles ha estat per a conèixer una mica millor les nostres famílies. Hem realitzat el nostre arbre genealògic. Mireu que bonics han quedat.

 

             

              

   Moltes gràcies famílies esquirols per tota la entrega i dedicació a les diferents propostes durant aquest confinament. JUNTS per fer que els Esquirols creixien i aprenguin en un entorn feliç i segur.

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!