El bloc de la classe dels esquirols

UN DIA A LA PLATJA

Juny 21st, 2019 by formigues

 

 

    L’estiu és a prop i, amb ell, les ganes de sortir disparats cap a la platja. Per això, el passat dijous dia 13, els cargols juntament amb els esquirols i els mussols vam fer la nostra tradicional sortida de fi de curs, a on? Doncs , a la PLATJA!!!

 

    Caminar per la platja, posar els peus en remull, buscar petxines, fer castells de sorra,… Ufff! No vam parar en tot el dia.

 

        

        

         

 

    I a l’hora de dinar, un bon entrepà de truita i un gelat. Mmmmmm!!!

 

        

 

    Sorra i aigua van ser els protagonistes d’un dia la mar de divertit i que se’ns va fer molt curt.

 

    I si us pregunteu com ens ho vam passar??? mireu, mireu… sobren les paraules!!!

 

 

Feu-hi una ullada!

 

UN LLIBRE, UN MÓN PER DESCOBRIR.

Maig 24th, 2019 by formigues
                               
                                           
 

       En obrir aquest llibre només es veu un cercle groc sobre la pàgina en blanc. Llavors, se’ns convida a prémer aquest cercle amb el dit i esbrinar què passarà. Quin nen/a curiós/a pot resistir-se a semblant desafiament?

 

       Els Cargols ho som molt de curiosos, així que som-hi, comença la màgia!

 

       Cercles vermells, grocs i blaus es desdoblen, canvien de lloc, es col·loquen en fila, creixen… Fins i tot són a punt de caure per la vora del llibre o volar fins a desaparèixer. Tot depèn del que fem, si els estrenyem, els freguem, bufem sobre ells o els agitem.

 

 

           

                           

           

                    

 

    Un llibre  és obra d’ Hervé Tullet, il·lustrador francès, i amb la seva lectura no només ens ho passem molt bé sinó que ens ajuda a treballar conceptes temporals (abans, ara, després), conceptes espacials( aquí, allà, a dalt, a baix), la lateralitat (dreta, esquerra) els contraris ( gran, petit), els colors,…

 

 

 Feu-hi  una ullada!!

 

L’ANGLÈS A LA CLASSE DELS CARGOLS

Maig 13th, 2019 by formigues

 

      L’infant no entén que la llengua serveix per a comunicar-nos, no vol saber si una llengua és estrangera o addicional, ni és conscient de la importància de poder parlar com més llengües millor. L’infant vol descobrir el món que l’envolta, vol gaudir amb el joc, amb l’experimentació, amb la conversa i les primeres reflexions. Vol ser nen/a. Per aquest motiu, a l’hora d’introduir una llengua nova (en aquest cas l’anglès), és molt important que es tinguin en compte tots aquests aspectes i que ho fem d’una manera natural. A través de contes, cançons i jocs, però també a través de les converses, demandes i peticions del dia a dia a l’aula.  

 

      Els contes, com hem dit, són una gran eina per poder treballar una llengua, ja que ofereixen una font del llenguatge molt àmplia i constant. A més a més de potenciar la memòria i la imaginació de l’adult i dels infants. Concretament, amb el conte que hem estat treballant  “Brown bear, Brown bear, what do you see?” ens ha permès sobretot ampliar vocabulari: hem conegut els colors i els animals. Però també ens ha servit per recordar i reproduir diferents expressions verbals que es van repetint al llarg de la història, i de mica en mica, poder interioritzar-les per a realitzar les nostres pròpies demandes i observacions: What do you see? I see a… 

 

      Seguint l’estructura d’aquest conte, a la classe n’hem fet la nostra pròpia versió. Mireu-la, segur que us agradarà!

 

 

    

      

 

 

 

 Mireu, mireu…

 

 


SANT JORDI, LA PRINCESA, LA ROSA I EL DRAC!

Abril 28th, 2019 by formigues
 
 

  Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac!

  Cap d’ells pot faltar quan parlem de Sant Jordi. Aquest any la diada de Sant Jordi ha estat durant les vacances de setmana Santa, però els Cargols no hem volgut  perdre l’ocasió de celebrar-la.

  Contes, danses i … un drac ferotge per espantar a petits i a grans han estat algunes de les activitats realitzades.

  Ahh!! I no ens vam oblidar de fer una bonica rosa per regalar a la nostra princesa: LA MARE!!

   

   

  I per acabar, una visita a la llibreria Aqualata!! Allà hem pogut observar un munt de contes i llibres i l’Ignasi ens n’ha deixat uns quants per mirar. Desprès hem escoltat un conte que ens ha explicat la senyoreta i  també n'hem comprat alguns per la classe.

     

      

 

 

Podeu veure més imatges clicant sobre la càmera!

 

LA PASQUA ÉS AQUÍ!!

Abril 12th, 2019 by formigues
 
     El segon trimestre ja s’acaba i la Pasqua ja és aquí. I una Pasqua no és Pasqua sense ous de Pasqua! Cada any els alumnes d’infantil decorem i pintem les closques d’ou buides que han portat les nostres famílies.

     Realitzem tallers d’internivell on alumnes de p3, p4 i p5 barrejats decoren el seu ou amb la tècnica que han escollit.

    Les activitats internivells permeten als infants treballar/jugar amb companys/es d’altres edats, que els aporten noves maneres de fer i de veure les coses. S’estableixen rols diferents dels del dia a dia a l’aula.

    Al llarg del curs, organitzem varis tallers ja que són molt enriquidors per tots els infants.

    Mireu com ens esforcem per què quedin ben bonics…

       

       

       

 
    Per Pasqua no pot faltar una bona mona, i com cada any a l’escola, des dels més petits fins els més grans, decorem les nostres mones. Som-hi a fer de pastissers!! Li hem posat xocolata, melmelada, xocolatines, plomes i ous per deixar-la molt maca. Mireu, mireu que boniques les hem deixat, però tastar-la no podreu pas, perquè ni una engruna hem deixat!! Eren boníssimes!!
 
       
 
        
 
        

    Els cargols us desitgem BONA PASQUA!!

 

 

Feu una ullada a les imatges!

 

TREBALLEM PER PARELLES

Abril 5th, 2019 by formigues
 
 

Si camines sol podràs anar més ràpid,

però junts arribarem més lluny.  

Proverbi xinès 

 

 

Treballar en equip no és senzill. D’adults, sovint apareixen conflictes amb els companys de feina o les amistats que cal saber gestionar. Conscients de la importància del treball en equip, fonamental pel treball cooperatiu, el treballem des de petits.

 

A poc, a poc i bona lletra! Del treball en parelles al treball en grup!

 

A la classe dels Cargols hem començat a fer el treball per parelles. Hem aprofitat que estem treballant el conte: DE QUÈ FA GUST LA LLUNA? per practicar el treball en equip. Per parelles, hem decorat cada un dels animals que surten al conte. Dialogant i compartint material i idees ens han quedat molt bonics. Quin color és? Quin material farem servir?,…

      

       

            

           

     

 

COMPARTIR CONEIXEMENT ENS PERMET APRENDRE MÉS COSES I MILLOR .

 

 

Mireu, mireu…

 

LES NOSTRES EMOCIONS

Març 29th, 2019 by formigues

 

 

 “Educar la ment sense educar el cor,

                             no és educació en absolut.”                                                

 

   Necessitem que els infants aprenguin a regular les seves emocions, però no ho podem fer si no les coneixen. És important que els nens i les nenes reconeixin les emocions bàsiques que poden sentir ells, elles i tots els que els i les envolten.

 

   També creiem necessari que a més de conèixer-les, cal que els infants les verbalitzin, per poder interioritzar-les i canalitzar-les.

 

   Si són capaços d'interpretar les imatges i expressar verbalment quines emocions els hi produeixen, avancem en el seu aprenentatge i la seva comprensió, un primer punt important per tal que aprenguin a gestionar-les.

         

   A traves de diferents activitats a partir del conte: EL MONSTRE DE COLORS els ajudem a conèixer les emocions. Quan els infants coneixen millor les emocions són més capaços de posar-se a la pell dels altres i poder comprendre que tots i totes sentim el mateix, que tenim moments que podem sentir por i això no vol dir que siguem porucs, que podem estar tristos i no ser uns ploramiques, que podem enutjar-nos i no ser uns rondinaires i a la vegada podem estar alegres, no només per les coses bones que ens succeeixen a nosaltres, també als altres… 

      

       

    

 

Feu clic sobre la càmera per veure més imatges

 

GRESCA I XERINOLA PER CARNESTOLTES!!

Març 4th, 2019 by formigues

 

      El rei Carnestoltes ja ha arribat i és temps de gresca i xerinola.

                     

 

      Durant uns dies Sa Majestat el Rei Carnestoltes ens ha portat una mica esbojarrats. Però els Cargols hem complert totes les consignes!! Tardor, estiu, primavera o hivern,… que divertit!!

 

           

           

           

            

            

     

I el divendres a la tarda: la gran festa de Carnestoltes !! Petits i grans ens hem disfressat d’astronautes per celebrar els 50 anys d’arribada de l’home a la lluna, tema del projecte interdisciplinari d’enguany. Hem sortit a fer una petita rua pels carrers que envolta l’escola i hem acabat ballant i cantant al pati de l’escola. Mireu, mireu que guapos/es estàvem tots!!!

 

          

                                  

              

     

Que bé ens ho hem passat tota la setmana del Carnestoltes!!

 

 

 

Podeu veure més imatges fent clic sobre la càmera.

 

VA DE PINGÜINS

Febrer 20th, 2019 by formigues

 

      Durant aquest mes de febrer hem dut a terme un projecte d' investigació sobre ELS PINGÜINS.

 

      A partir del què sabem i el què volem saber hem començat a recollir informació. Així doncs, hem realitzat tot un treball sempre partint dels interessos dels nens i del que ells volen saber.

 

      Molt motivats, cada un de nosaltres hem buscat informació a casa per respondre la pregunta del projecte. Un cop a l’escola, hem explicat als nostres companys tot el que havíem descobert.

 

 

             

               

 

 

      Hem aprés molt d’aquestes aus. Hem caminant com ells i hem lliscat amb la panxa igual que ho fan pel gel. I ens hem medit per descobrir qui era tan alt com el pingüí Emperador.

 

 

            

                    

 

 

      També hem experimentat amb gel i llar per descobrir que els pingüins gràcies a la capa de greix que tenen, no passen fred.

 

 

           

 

      Mireu quin bonica manualitat què hem fet.

 

         

          

 

 

      Hem gaudit molt d’aquest projecte. Hem compartint grans moments i ens ho hem passat molt bé.

 

 

 Cliqueu sobre la càmera per veure més fotografies.

 

 

 

TOT EXPERIMENTANT.

Febrer 10th, 2019 by formigues

   

 

      Els dijous, des del curs passat  i en grup partit, hem creat un espai per a la MANIPULACIÓ i per a la construcció del nostre PENSAMENT.

 

      Al primer trimestre hem explorat, manipulat, descobert i experimentat amb l’element AIRE . L’hem conegut com a element essencial per a tots els esser vius, i hem interactuat amb ell, tant amb el nostre cos com amb diferents eines o materials.

 

          

                                   

  

      Aquest segon trimestre, estem interactuant amb els conceptes FRED, NEU, GEL, … Aquest any, no ha nevat a Igualada, per tant hem creat la nostra neu, i hi hem jugat i gaudit!

 

      

 

         

                              

  

      Amb aquest conjunt d’activitats, pretenem potenciar el gust: a la manipulació lliure de diferents materials, a l’experimentació amb els elements, a la creació hipòtesis per poder-les contrastar, ….

 

      La nostra intenció és crear un espai o un ambient d’aprenentatge per construir el nostre pensament i fer-nos grans!

 

 

                                   “L’origen del pensament està a les mans”

                                                            Rebeca Wild

 

 

Mireu, mireu…