El bloc de la classe de primer

Fi DE CURS I D’ETAPA. BON ESTIU!

Juny 22nd, 2020 by formigues

 

 A la vida anem fent passos i fent camí. Sempre endavant! Aquest final d’etapa no és un punt final. És un punt i seguit. Recordarem l’etapa d’educació infantil com a dies molt feliços i continuarem a primària a l’escola omplint els nostres anys amb molta vida. Aquests últims dies han estat per a tots una experiència  nova. Hem hagut d’acabar el curs fent escola a casa, però hem seguit aprenent i tot i estar separats ens hem sentit ben a prop. Hem estat junts cada dia!

 

Els mestres ens continuaran ajudant a fer camí  i segur que continuarem sent molt feliços. Trobarem a faltar als nostres padrins lectors que han fet molt per a nosaltres  i  segur que ens vindran a veure i ens podrem explicar  com ens va tot. Seguríssim que tots tindrem molta sort i que la sabrem aprofitar. No ens hem pogut acomiadar dels nostres padrins amb una gran abraçada i molts petons, ja que el covid-19 ens ho ha impedit, però  els portarem sempre al cor. Guardarem d’ells un record molt, molt  bonic. Ens han ajudat molt i ens han fet molt feliços cada dia que hem estat junts. Ha sigut fantàstic. Segur que tornarem plens d’il·lusions per compartir i seguir junts el camí.

Moltes gràcies a tots els que ens heu fet costat durant aquests anys (família, Mestres, amics, padrins…)sense vosaltres no haguéssim arribat tan lluny. Hem fet plegats un bon camí i estem preparats per seguir endavant.

 

 

Desitgem un bon estiu a tothom! Gaudiu molt de les vacances d’estiu! MOLTS PETONS A TOTS !!

 

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!

JUNTS HEM AVANÇAT! RES ENS HA ATURAT!

Juny 18th, 2020 by formigues

 

 Com heu pogut anar veient  aquests dies en el nostre bloc, malgrat les circumstàncies que hem hagut de viure durant el confinament, no ens hem aturat. Moltes han estat les activitats que hem anat realitzant per seguir fent camí. Gràcies a l’entusiasme, improvisació, enginy, paciència, estima, voluntat, esforç i adaptació de les famílies, els alumnes i els mestres hem seguit  fent activitats que ens han ajudat a seguir endavant amb els nostres aprenentatges.

Hem viscut experiències inoblidables!

Hem creat, raonat, investigat, explorat,  reflexionat, ballat, jugat, cuinat, inventat, celebrat, canta, dibuixat, pintat i expressat  en diferents llenguatges. Tot plegat ens ha ajudat a seguir activant les nostres capacitats i a descobrir, de ben segur, els nostres talents.

 

Aquí en teniu un bon recull!

ENS DIVERTIM DISSENYANT MASCARETES!

Juny 13th, 2020 by formigues

 

 La nostra mestra ens va proposar decorar les nostres mascaretes per fer-les més boniques i personals. Us agraden? 

 

Mireu tots els dissenys que hem creat!

 

 

L’ESCOLA A CASA; LES VIDEOTRUCADES

Juny 6th, 2020 by formigues

 

Durant el confinament no hem pogut anar a l’escola, però l’escola ha anat a casa. Això ha estat possible gràcies a les vídeo - trucades i a  les activitats que els nostres mestres  ens han anat proposant i  que juntament amb la família hem anat realitzant.

Gràcies a la il·lusió, entusiasme, improvisació, enginy, paciència, esforç,  constància i la bona voluntat per adaptar-se a la nova situació, tots els alumnes han pogut seguir aprenent i avançant en els aprenentatges.

Hem estat separats però sempre ens hem sentit a prop. 

 

 

Mireu, mireu…

 

Seguim fent d’artistes: fem postres molt originals amb fruites…

Juny 2nd, 2020 by formigues

 

Ja sabeu que per estar sans i vèncer els virus, cal que ens alimentem molt bé. La fruita no pot mancar en la nostra dieta. A l’escola cada setmana mengem molta fruita i ara, a casa també oi?

Aquesta vegada per agafar encara més ganes de menjar fruita, hem creat uns plats molt originals.

Mireu quins plats més artístics i que bons!

Hem fet la llista d’ingredients, els hem anat a comprar i juntament amb la nostra família els hem creat.

Mmmmmmm! Uns postres originals, sans i boníssims.

 

 

 

 

A L’ESTIU TOTA CUCA VIU!

Juny 1st, 2020 by formigues

 

Una dita molt coneguda i certa .

Hem escoltat cançons, contes i poemes de l’estiu i hem observat  molts animals que a l’estiu ens acompanyen.

Nosaltres ens hem inspirat i amb material de rebuig i n’ hem construït uns de molt bonics…i així els tindrem en nosaltres durant tot l’any.

 

 

Clica a la càmera, i hi trobaràs totes les fotografies!

Creativitat i confinament!

Maig 28th, 2020 by formigues

  

Durant aquests dies hem tingut molt temps, més que mai, per ser creatius.

La creativitat,  l’habilitat d’inventar i desenvolupar idees noves i originals,  de trobar solucions a problemes de forma original i creativa, l’hem hagut de desenvolupar molt durant aquests dies. Durant el confinament,ens hem adonat que som molt creatius! No només perquè hem fet pastissos, escultures, dibuixos…sinó perquè hem hagut de trobar solucions per adaptar-nos al canvi, de la millor manera possible. Hem escoltat un conte molt bonic “EL mussol i el coronavirus”que ens ha donat una molt bona informació sobre l’esdeveniment que estem vivint aquests dies; un esdeveniment que ens ha deixat a tots i totes ben desconcertats i motivats pels dibuixos que hem vist,hem creat una maqueta del coronavirus. De tot se n’aprèn però!

Ens hem anat adaptant a aquesta nova situació, i ens hem adonat de les adversitats que té la vida, i que no tot està a les nostres mans. Durant aquests dies hem tingut molt temps per conviure amb la família, hem après a ser solidaris,a valorar el que tenim, a viure el present…per crear. Hem vist que les abraçades i els petons són molt importants. Tot passa, si, i per la gran majoria, per sort, tot acabarà bé! Aquestes maquetes, si les guardem a la capseta dels records, ens recordaran de ben segur, un temps en el que vam aprendre moltes coses. Sobretot, segurament,  valorarem moltes més coses i  direm que som molt afortunats. Ens esforçarem més a viure el present , ja que en qualsevol moment, tot pot canviar.

 

                                      

Cliqueu a la càmera per veure les creacions! 
 
 
 

Hem cuinat més que mai!

Maig 15th, 2020 by formigues

 

Aquests dies a casa amb la nostra família, hem cuinat més que mai.

Ha estat molt divertit!

El confinament ens ha donat temps i l’oportunitat, per cuinar a casa amb la nostra família.

La cuina potencia la creativitat, però també el càlcul matemàtic, el treball en equip i l’ajuda a les tasques de la llar, i engresca a conèixer els aliments i menjar millor.

Moltes famílies s’han abocat a fer pa, coques, pastissos i plats més o menys elaborats, Diuen que  la cuina és un laboratori de creativitat, un lloc ideal per aprendre psicomotricitat fina (tallant, ratllant, fent servir la mànega pastissera…), per guanyar autonomia i autoestima -“Ho he fet jo sol!”, i qui sap potser seran futurs gurmets o, fins i tot, cuiners.

La cuina té enormes beneficis per als infants: “Conèixer les formes, els colors, les mides, els percentatges, l’organització, l’ordre i la neteja. També olorar i conèixer sabors nous i el nom dels ingredients fa que tinguin memòria olfactiva”.

Doncs si que hem aprés moltes coses fent de cuiners.

Ens ha agradat molt i ho repetirem segur.

 

       

 

Mireu totes les imatges! 
 
 
 

 

Fem de científics! disseccionem una sardina.

Maig 2nd, 2020 by formigues

 

La dissecció de la sardina és una activitat que proposa la senyoreta Carme cada any a l’escola i ens ho passem molt bé fent de científics.

Aquest any, donada la situació de confinament, hem fet l’experiment a casa.

Hem comprat sardines i després d’observar-la amb els cinc sentits per fora, l’hem l’hem observat per dins.

Hem descobert moltes coses i ara ja en sabem més dels peixos.

També hem aprofitat per escoltar contes i cantar cançons, per fer psicomotricitat, plàstica, llenguatge i matemàtiques.

La veritat és que aquesta activitat ens ajudat a aprendre molt.

Segur que mai oblidarem com són els peixos!

Recordeu que deia Confuci:

“M’ho van explicar i ho vaig oblidar,

Ho vaig veure i vaig entendre,

Ho vaig fer i ho vaig aprendre”.

 

 Més fotografies aquí! 

Sant Jordi confinats…

Abril 23rd, 2020 by formigues

 

 

Sant Jordi ha arribat, i a casa ens ha trobat.

Roses hem inventat i el balcó hem decorat.

Molts contes hem llegit i rodolins hem escrit.

Un drac hem dibuixat i de punt de llibre l'hem posat.

Cançons hem cantat i ballat i contents ens hem posat.

Un Sant Jordi diferent ha estat però també l'hem disfrutat.

 

page1.jpg 

 Més fotografies aquí!