El bloc de la classe dels mussols

Creativitat i confinament!

Maig 28th, 2020 by formigues

  

Durant aquests dies hem tingut molt temps, més que mai, per ser creatius.

La creativitat,  l’habilitat d’inventar i desenvolupar idees noves i originals,  de trobar solucions a problemes de forma original i creativa, l’hem hagut de desenvolupar molt durant aquests dies. Durant el confinament,ens hem adonat que som molt creatius! No només perquè hem fet pastissos, escultures, dibuixos…sinó perquè hem hagut de trobar solucions per adaptar-nos al canvi, de la millor manera possible. Hem escoltat un conte molt bonic “EL mussol i el coronavirus”que ens ha donat una molt bona informació sobre l’esdeveniment que estem vivint aquests dies; un esdeveniment que ens ha deixat a tots i totes ben desconcertats i motivats pels dibuixos que hem vist,hem creat una maqueta del coronavirus. De tot se n’aprèn però!

Ens hem anat adaptant a aquesta nova situació, i ens hem adonat de les adversitats que té la vida, i que no tot està a les nostres mans. Durant aquests dies hem tingut molt temps per conviure amb la família, hem après a ser solidaris,a valorar el que tenim, a viure el present…per crear. Hem vist que les abraçades i els petons són molt importants. Tot passa, si, i per la gran majoria, per sort, tot acabarà bé! Aquestes maquetes, si les guardem a la capseta dels records, ens recordaran de ben segur, un temps en el que vam aprendre moltes coses. Sobretot, segurament,  valorarem moltes més coses i  direm que som molt afortunats. Ens esforçarem més a viure el present , ja que en qualsevol moment, tot pot canviar.

                                      

Cliqueu a la càmera per veure les creacions! 
 
 
 

Hem cuinat més que mai!

Maig 15th, 2020 by formigues

 

Aquests dies a casa amb la nostra família, hem cuinat més que mai.

Ha estat molt divertit!

El confinament ens ha donat temps i l’oportunitat, per cuinar a casa amb la nostra família.

La cuina potencia la creativitat, però també el càlcul matemàtic, el treball en equip i l’ajuda a les tasques de la llar, i engresca a conèixer els aliments i menjar millor.

Moltes famílies s’han abocat a fer pa, coques, pastissos i plats més o menys elaborats, Diuen que  la cuina és un laboratori de creativitat, un lloc ideal per aprendre psicomotricitat fina (tallant, ratllant, fent servir la mànega pastissera…), per guanyar autonomia i autoestima -“Ho he fet jo sol!”, i qui sap potser seran futurs gurmets o, fins i tot, cuiners.

La cuina té enormes beneficis per als infants: “Conèixer les formes, els colors, les mides, els percentatges, l’organització, l’ordre i la neteja. També olorar i conèixer sabors nous i el nom dels ingredients fa que tinguin memòria olfactiva”.

Doncs si que hem aprés moltes coses fent de cuiners.

Ens ha agradat molt i ho repetirem segur.

 

       

 

Mireu totes les imatges! 
 
 
 

 

Fem de científics! disseccionem una sardina.

Maig 2nd, 2020 by formigues

 

La dissecció de la sardina és una activitat que proposa la senyoreta Carme cada any a l’escola i ens ho passem molt bé fent de científics.

Aquest any, donada la situació de confinament, hem fet l’experiment a casa.

Hem comprat sardines i després d’observar-la amb els cinc sentits per fora, l’hem l’hem observat per dins.

Hem descobert moltes coses i ara ja en sabem més dels peixos.

També hem aprofitat per escoltar contes i cantar cançons, per fer psicomotricitat, plàstica, llenguatge i matemàtiques.

La veritat és que aquesta activitat ens ajudat a aprendre molt.

Segur que mai oblidarem com són els peixos!

Recordeu que deia Confuci:

“M’ho van explicar i ho vaig oblidar,

Ho vaig veure i vaig entendre,

Ho vaig fer i ho vaig aprendre”.

 

 Més fotografies aquí! 

Sant Jordi confinats…

Abril 23rd, 2020 by formigues

 

 

Sant Jordi ha arribat, i a casa ens ha trobat.

Roses hem inventat i el balcó hem decorat.

Molts contes hem llegit i rodolins hem escrit.

Un drac hem dibuixat i de punt de llibre l'hem posat.

Cançons hem cantat i ballat i contents ens hem posat.

Un Sant Jordi diferent ha estat però també l'hem disfrutat.

 

page1.jpg 

 Més fotografies aquí!

 

 

HEM FET UNA MONA BONÍSSIMA AMB LA NOSTRA FAMÍLIA!

Abril 13th, 2020 by formigues

 

Aquest any, els tallers de Pasqua els hem fet a casa,AMB LA FAMÍLIA, ja que el covid-19 no ens ha deixat anar a l’escola.

Ha estat una bona experiència compartir les nostres creacions de manera telemàtica.

Aquest any no hem fet una mona, no, n’hem fet moltes més.

També hem decorat ous molt bonics.

Tot plegat l’experiència de fer la mona i els tallers d’ous  amb la nostra família, ha estat genial.

No hem perdut la il·lusió i seguim amb moltes ganes d’ aprendre coses junts, tot i estar separats.

page.jpg 

 

 

 

 Més fotografies aquí! 

 

Celebrem el dijous llarder i carnaval com cal!

Març 11th, 2020 by formigues

 

Aquests dos dies són molt esperats per a tots i totes… Un any més,a l’escola, hem celebrat el dijous llarder i el carnaval. Dos dies molt divertits i que esperem amb il·lusió. A la masia Aubareda de Sant Martí de Tous, hi hem celebrat el dijous llarder fent activitats diverses dirigides i lliures. Amb un temps primaveral i un paisatge molt bonic per descobrir i observar. Hem fet una petita excursió i hem pogut observar els arbres, arbustos i flors que caracteritzen aquest indret. Hem tingut una bona sorpresa al trobar un dels anells olímpics que necessitem per a seguir realitzant el nostre projecte dels jocs olímpics. Com sempre hem jugat amb els nostres padrins lectors, que ens han fet unes màscares molt originals.

33322-20200220_153206.jpg 

La celebració  del Carnestoltes també ha estat un dia divertidíssim. Nosaltres ens hem disfressat de surfistes  i tota l’escola hem anat a fer una rua pel nostre barri. Després de la rua, la gresca ha continuat al pati de l'escola, on hem ballat i cantat sense parar… El rei Carnestoltes ens ha animat a passar una setmana ben diferent i on no han mancat les rialles. 

 33343-20200221_133517.jpg

                                                                                                                                                                                           Cliqueu sobre la càmera!

                                                                                                                                                                                                     

L’HIVERN

Març 2nd, 2020 by formigues

 

Els mussols hem parlat del pas del temps i de les característiques que té cada estació.

Ha passat la tardor i ha arribat l’hivern.

Cada dia hem dedicat un temps per parlar de les seves característiques. El paisatge, els aliments, els poemes, contes, jocs, danses, cançons, tallers, dibuixos, escultures, minimons i moltíssimes coses més.

Hem experimentat amb els colors, amb el gel, hem creat quadres molt bonics, hem investigat sobre animals i hem fet exposicions per a compartir amb els nostres companys i companyes el que hem après… I així dia a dia amb el fil conductor de l’ hivern, hem aconseguit assolir molts  dels nostres objectius.

 

33372-20200302_112635.jpg

 

                                                                                                                                                                                        Cliqueu sobre la càmera!

 

Dia mundial de la PAU i no violència escolar

Febrer 5th, 2020 by formigues

 

El dia mundial de la Pau i no violència escolar, va ser un bon dia per fer una conversa sobre la Pau. Són molts els moments que dediquem a la classe a parlar sobre com hem d'actuar per a què hi hagi pau entre nosaltres, ja que encara en forces moments no sabem solucionar els petits conflictes de la vida de cada dia d'una manera positiva.

 

Volem educar en els valors que de ben segur ens ajudaran a ser persones pacífiques i felices. Per això ens cal aprendre a ser pacients, tolerants, empàtics i respectuosos. D'aquesta manera, poc a poc, anirem aprenent a resoldre els nostres conflictes dialogant, i, amb l'autocontrol necessari per a saber canalitzar les nostres emocions.

 

Viure en pau avui, i per a un futur, on tothom visqui tranquil. Nosaltres som el futur i la nostra mestra, ens ajuda a anar pel camí de la Pau…poc a poc ho aconseguirem!!

 

Aquest any juntmant amb la nostra família hem decorat unes bombetes on hi hem escrit el què pensem que podem fer nosaltres per a què en el món hi hagi PAU.

 

Que fàcil seria tot si parlant  ens posséssim d'acord, si no hi haguéssin enveges, si fóssim respectuosos i comprensius… que fàcil seria si sabéssim estimar sempre!  

 

No hi ha camí per a la Pau,

la PAU és el camí…

Mahatma Gandhi 

 

Cliqueu sobre la càmera!

 
  

 

Ja tenim padrins lectors!

Febrer 5th, 2020 by formigues

 

 

 

La competència lingüística, en general, i la comprensió lectora, en particular, són a la base de qualsevol aprenentatge. Els alumnes han de tenir la capacitat d’usar la lectura com a eina d’accés a la informació, la descoberta i l’ampliació de coneixement. 

 

És per això que l’escola ja fa anys que va iniciar-se en el projecte que anomenem PADRINS LECTORS.

 

L'apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de sisè que fan de padrins de lectura i els alumnes de P5 que fan de fillols. El fet de ser padrí de lectura representa que l'alumne padrí adquireix el compromís principal de vetllar per l'aprenentatge lector del seu fillol. L’ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d'encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir.

 

 

 D’entre els aspectes positius que aporta l’activitat destaquem que:

 

  • Motiva a llegir als alumnes i connecta amb els seus interessos.
  • Responsabilitza als més grans de l’atenció i cura dels petits, i els fa conscients que ells són el seu exemple, amb tot el que això implica.
  • Afavoreix la relació entre els diferents nivells i millora la convivència dins el centre ja que es treballa de forma cooperativa.
  • Crea contextos significatius d’aprenentatge.
  • Estableix lligams afectius entre padrins i fillols al voltant de la lectura i genera bones experiències.
  • Es desenvolupa la paciència i l’empatia.

 

Abans d’acabar el primer trimestre ens vàrem reunir plegats per poder fer entrega dels carnets d’apadrinament i desitjar-nos Bones Festes de Nadal.

 

Va ser una estoneta molt bonica i emotiva i de ben segur que la recordarem tots.

 

Gràcies PADRINS per ajudar-nos en la tasca d’educar als més petits…i segur que aquesta experiència també us farà millors persones a vosaltres.

 

Cliqueu sobre la càmera!

 
  

QUE BONIC SERIA QUE FOS NADAL CADA DIA…

Desembre 25th, 2019 by formigues

                                                                                          

                                                  

 

 

 

Que bonic seria que fos Nadal cada dia…

 

Sí, seria molt bonic que Nadal fos cada dia.

 

Preparar les festes de Nadal i viure-les, més enllà dels regals i el menjar, ens desperta emocions i valors que a vegades no tenim prou presents a la vida de cada dia.

 

Ens desperta il·lusió, una emoció molt important per seguir avançant a la vida. Ens fa brollar valors com la solidaritat, l’esforç, la paciència, la generositat, l’amabilitat,el respecte, ens fa alegres, confiats, tendres…i sobretot, ens recorda que bonic i important és estimar.

 

Esperem que tots hagueu gaudit d’aquestes  festes !

 

Nosaltres, tornem a l’escola amb la mateixa il·lusió per seguir aprenent  i avançant.

 

Aquest segon trimestre, ens esforçarem per seguir potenciant els valors que són  com una llavor que adquireix vida quan un és capaç de prendre consciencia que hi són, i aleshores ens empenyen a actuar i a saber cap a on volem anar.

 

Hem tornat a l’escola amb moltes ganes d’estar amb els nostres amics i mestres, i  de seguir compartint plegats la vida de cada dia. Som molt afortunats!!