El bloc de la classe dels esquirols

FAMÍLIA I ESCOLA, UN GRAN EQUIP

Setembre 29th, 2017 by formigues

 

Ha començat un nou curs i des de l’escola fomentem el diàleg i la col·laboració entre famílies i escola per caminar junts cap a la mateixa direcció, formar un equip i d'aquesta manera poder donar als infants la millor educació possible.

 

La reunió de pares i mares ens serveix perquè les famílies sàpiguen quins objectius ens plantegem en el curs i explicar-los en què ens poden ajudar per tal de col·laborar en l'educació dels nens i nenes.

 

Tal i com ja vam iniciar l’any passat, en la reunió de pares i mares, també els fem participar d’activitats com les que faran els seus fills. Aquest any les famílies dels Esquirols ja ens coneixíem tots, així que els vam proposar una petita activitat cooperativa.

 

El treball cooperatiu és una eina d'aprenentatge en la qual els alumnes s'organitzen en petits grups per treballar junts amb la intenció d'aconseguir metes i objectius comuns.

 

L’activitat consistia en que els pares i mares formessin grups i cada grup escollís un esquirol. Un cop escollit, havien de decidir quin material utilitzarien per decorar-lo.

 

  

  

 

Mireu, mireu que bonics van quedar els esquirols.

 

  

  

 

Gràcies famílies, fem un gran equip!!

 

Mireu, mireu…

JA SOM A P4!! SOM ESQUIROLS!!

Setembre 15th, 2017 by formigues

 

Els Esquirols hem començat un nou curs amb un gran somriure, som una mica més grans i ja som a P4!!! Hem arribat a una nova classe plena de coses molt divertides i interessants per poder descobrir i compartir amb els nostres amics.

 

Estem molt emocionats i preparats per començar a dibuixar el nostre nou camí. Plegats, caminarem de la mà, dia a dia i pas a pas. I compartirem un meravellós viatge que ens durà a fer-nos encara més grans.

 

 

Som-hi!! Un curs ple de sorpreses, d’il·lusions, d’emocions … ens espera!

———————- CURS 2016-2017 ———————-

Setembre 1st, 2017 by formigues

BON ESTIU!!

Juny 22nd, 2017 by formigues

          

         Això ja s'acaba, … Sembla que era ahir que començàvem P3, amb aquells nervis, aquell neguit de no saber què ens trobaríem, … companys, mestres, … I ara mireu-nos!!! Ja hem acabat el curs, hem crescut i ja estem preparats per anar a P4!!!!

 

 

BON ESTIU I BONES VACANCES!!!

Anem a la PLATJA!!

Juny 18th, 2017 by formigues

 

Els nens i nenes d’Educació Infantil acabem el curs amb la nostra tradicional sortida a la platja.

 

Va fer un dia magnífic i molt assolellat. Ens vam poder banyar, esquitxar, córrer, jugar amb la sorra, buscar petxines, fer castells…. tots ens ho vam passar molt bé, no teníem gens de ganes de marxar. Va ser un dia inoblidable.

 

  

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges…

LEARNING ENGLISH IS FUN!

Maig 15th, 2017 by formigues

 

 

 

VISITEM EL LAB

Abril 30th, 2017 by formigues

 

Els Cargols, juntament amb els Esquirols i els Mussols hem fet una visita al LAB 0-6 de  Manresa.

 

El LAB és un espai gran, ple de zones i materials on els nens poden descobrir, tocar, mirar, manipular, crear, escoltar, provar, jugar, experimentar, fer hipòtesis,… Activitats molt manipulatives amb una intencionalitat o un fenomen científic al darrera. Algunes activitats ja eren conegudes per nosaltres, ja que s’assemblaven a les que al llarg del curs hem pogut realitzar a la classe, però d’altres eren noves i de seguida ens van engrescar.

 

Mireu això!! Uaallla! Mira què puc fer aquí!!! Tots anàvem d’un lloc a l’altre encuriosits per les coses que anàvem observant. Que si la zona de pesos, els engranatges, l’espai de la natura, les construccions amb mirall, les lupes, les llavors, baldufes, imants i un llarg etcètera.

 

 

 

  

 

I Sabeu què? També hi havia una petita sala fosca. Un espai al qual vam entrar en petits grups i equipats amb unes llanternes, i hi vam trobar diferents activitats amb la llum blanca, de colors i ombres.

 

  

 

Ens ho vam passar molt bé, i tots vam gaudir i vam descobrir moltes coses.

I després… al Parc de l'Agulla per a dinar i poder gaudir d'una estona de jocs.

 

   

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges…

 

TRADICIONS: LA MONA DE PASQUA

Abril 10th, 2017 by formigues

 

Ja s’acaba el segon trimestre i la millor manera de dir-li adéu és decorant una bona MONA DE PASQUA.

 

Ens rentem bé les mans i som-hi!!! Xocolata per aquí, xocolata per allà, unes quantes ametlles, un bon grapat de confits de xocolata,… Mmmmm! Quina bona pinta! Semblem pastissers!!!

 

     

   

  

 

Ei!!! Que ens descuidem les figures de xocolata i els plomalls!… Ara sí! Les hem fet amb molta il·lusió i ens han sortit unes mones genials, l’únic que ens sap greu és que no les heu pogut tastar! Eren boníssimes!!! Per llepar-se’n els dits!!!

 

  

 

Us desitgem una BONA PASQUA!!

 

 

Mireu, mireu…

ELS MITJANS DE TRANSPORT

Març 24th, 2017 by formigues

 

Els nens i nenes de P3, els Cargols, hem estat treballant els mitjans de transport. Hem fet diferents activitats que ens han ajudat a aprendre moltes coses sobre els transports! Sabeu que hi ha mitjans de transport de diferents tipus? Alguns volen… com l’avió, l’helicòpter, el globus… altres suren al mar…com el vaixell, les barquetes, les motos d’aigua… i altres van pel terra…com els cotxes, les motos, les bicicletes…

 

Entre moltes activitats, vam fer una classificació dels diferents tipus de transports: aeris, terrestres i marítims. Vam manipular diferents imatges, fotografies, llibres, etc., vam classificar-los segons el medi en què es desplaçaven i, finalment, vam elaborar entre tots un bonic mural.

 

 

També hem tingut l’oportunitat de visitar el Museu del Tren d’Igualada. Ens van ensenyar un vídeo de com van muntar la gran maqueta que després vam poder veure. Una maqueta on hi havia tot tipus de trens: de vapor, elèctrics,… Ens va agradar molt, sobretot quan s’apagaven les llums i totes les casetes i els trens s’il·luminaven.

 

  

 

 

Ens va agradar tant que vam decidir fer la nostra pròpia maqueta. A casa, amb l’ajuda dels pares, vam fer les casetes, i a l’escola la resta. Us agrada?

 

  

 

Ens agrada que les famílies participin en el treball del dia a dia de l’escola. És important que família i escola estiguin units per una millor educació dels infants.

 

Cliqueu la càmera per veure totes les imatges, no us ho perdeu…

AMETLLER FLORIT

Març 10th, 2017 by formigues

 

LA FLOR DE L’AMETLLER

 

A mig aire de la serra

veig un ametller florit:

Déu te guard, bandera blanca,

dies ha que t’he delit!

Ets la pau que s’anuncia

entre el sol, núvols i vents…

no ets encara el millor temps

però en tens tota l’alegria.

 

Joan Maragall

 

Som a l’hivern i els Cargols hem estat descobrint i treballant les plantes i els arbres…, què millor que gaudir d’una bona poesia d’un gran poeta nostre, que a més a més ens parla d’un arbre tan nostre, símbol del nostre paisatge d’hivern, del qual n’aprofitem el fruit i en fem moltes de les nostres millors receptes culinàries.

 

A l’excursió de dijous llarder, vam aprofitar per observar-lo de ben a prop i en vam agafar unes quantes branquetes per la classe, per així, després, elaborar les nostres petites branques d’ametller. Us agraden?