El bloc de la classe de quart

————– CURS 2020-2021 ————–

Setembre 1st, 2021 by formigues

FINAL DE CURS ‘21

Juny 22nd, 2021 by formigues

 

Els nens i nenes de tercer per finalitzar el curs hem anat d'excursió a Montserrat, allà hem pujat amb funicular fins a dalt de tot de la muntanya i hem pogut observar les vistes tan maques que hi han desde allà.

 

 

També hem gaudit de les veus exclusives de l'escolania de Montserrat a la Basilica que és un dels cors de música més antics d'Europa.

    

   

 

Ens ho hem passat súper bé!

 

 

     

ANEM A LA CARRAL!

Maig 18th, 2021 by formigues

 

 

Els nens i nenes de tercer hem anat de convivències a la Carral.

 

 

Les colònies permeten traslladar-nos a un petit oasi en el qual els infants poden veure, mirar, tocar i experimentar amb els elements que els envolten i en consonància amb un entorn natural que alguns no havien conegut abans.

 

 

Allà hem pogut realitzar activitats diverses i treballar aspectes que la situació i el caràcter estàtic de l’espai-aula no ho permet de la mateixa manera. Durant les colònies hem seguit aprofundint en aspectes curriculars a partir de l’experimentació i les vivències personals.

 

 

Ens ho vam passar molt bé!

 

 

 

SANT JORDI

Abril 24th, 2021 by formigues

 

 Aquest any per Sant Jordi als nens i nenes de tercer ens ha tocat fer el mural d'aquesta temàtica per decorar lescola. Hem fet centenars de roses de paper a mà, per ficar-les a les lletres del mural i per penjar-les al vestíbul. També hem fet un drac amb tres dimensions per penjar-lo, un castell i uns mòbils amb motius de Sant Jordi.

 

Ens ha quedat molt maco i hem gaudit molt fent-lo!També hem fet unes roses a mà amb paper crespó per emportar-nos-les  a casa, per fer-les hem hagut de retallar unes plantilles per fer els pètals, ha sigut molt entretingut, ens ha quedat molt maca! sembla una rosa de veritat!

 

 

 

Mireu com estem gaudint!

 

 

PASQUA!

Març 26th, 2021 by formigues

 

 Aquest any els nens i nenes de tercer hem celebrat la pasqua una mica diferent d'altres anys, ens hem hagut d'adaptar a la actual situació que estem vivint. Encara i així no hem deixat de fer una mona ben bona, cadascú va guarnir la seva com va voler. Per guarnir-la vam fer uns pollets molt divertits amb foam personalitzats.

 

 

 
 

Mireu mireu!

 

 

 

ANEM A SANT MARTÍ DE TOUS

Març 13th, 2021 by formigues

 

Hem passat un dia genial a Masia Aubareda! Hem gaudit d'un dia a la natura realitzant diferents tipus d'activitats a l'aire lliure, a primera hora hem començat una ruta fins a arribar a la font de la Fou i la cova del diable. En tornar hem dinat plegats i després hem jugat a la natura amb els companys de la classe fins a l'hora de marxar.

 

Hem gaudit molt i hem acabat molt cansats de tant córrer i activitats.

masia-aubareda.png

VISITA AL MUSEU DE LA PELL

Febrer 26th, 2021 by formigues

 

 

Els nens de tercer estem molt contents, aquest mes hem pogut realitzar excursions després de tant de temps de no poder-ne realitzar cap. Hem anat al museu de la pell d’Igualada, a fer la visita guiada de l’aigua.

 

Allà hem pogut experimentar una visió general en l’obtenció i l’aprofitament de l’aigua. Ens han explicat que al llarg de la història s’han inventat enginys de tota mena per captar l’aigua i per treure’n el màxim rendiment, sigui en l’agricultura, en la vida quotidiana o com a font d’energia.

museu.png 

A LA CLASSE DELS GRALLERS TREBALLEM…

Febrer 22nd, 2021 by formigues
 
MATEMÀTIQUES
 
ELS POLÍGONS
 
A classe, a l'àrea de Matemàtiques, fa uns dies que estem treballant amb un projecte relacionat amb els polígons. Estem aprenent quins són, així com també, les seves característiques tot emprant una metodologia significativa que vam posar-la en practica mitjançant una activitat que ens agrada molt. Consisteix en construir polígons amb gomes elàstiques amb un geoplà. Concretament hem treballat els quadrilàters. 
 
Això sí, aquesta activitat, així com totes les altres que realitzem, s'han portat a terme, com no podia ser d'una altra manera, sense oblidar-nos de la situació que estem vivint i respectant les mesures d'higiene i seguretat aplicades en el pla de contingència del protocol anti-covid del centre.
 
Els nens i nenes han gaudit molt fent aquesta activitat al mateix temps que han après molt sobre els quadrilàters. 
 
 
 
 
MEDI NATURAL
 
LA METEOROLOGIA
 
A l'àrea de Medi Natural estem treballant amb un projecte que s'anomena la meteorologia i una de les activitats que hem realitzat per treballar la temperatura, ha estat construir un termòmetre casolà amb una ampolla i un tub de plàstic.
 
Els nens i nenes a vegades poden confondre els termes i creure que com més graus, més fred hi fa. Amb aquesta activitat han pogut observar per ells mateixos aplicant-hi calor de les seves pròpies mans, com aquesta mateixa calor és transferida dins de l'ampolla per conducció i el moviment molecular fa que el líquid pugi pel petit tub de plàstic.
 
D'aquesta manera han pogut comprovar que a més graus (més temperatura), més calor hi fa i no al revés i, al mateix temps, han gaudit moltíssim d'aquesta activitat experimental.
 
 
 
 
 
 
LA ROSA DELS VENTS
 
També hem estat treballant el vent i hem vist que, segons la direcció d'on procedeix el vent, rep un nom o un altre: xaloc, llevant, ponent, etc. A classe hem construït la rosa dels vents, aprofitant també que estem treballant els polígons a matemàtiques, hem dibuixat i retallat uns triangles que ens han servit per construir-la. Després hem anat escrivint els noms dels vents corresponents allà on calia. Ens ha quedat molt maca!
 
gifs de la rosa dels vents
 
CATALÀ
 
FEM  MÀGIA
 
A l'àrea de Català estem treballant amb un projecte que s'anomena "fem màgia". Els nens i nenes han après moltes coses relacionades amb els mags i les magues i, el més important, han hagut d'expressar-se en un context específic, en aquest cas, el de la màgia, amb una activitat que han realitzat, que ha sigut, ni més ni menys, que haver de fer de mags i magues.
 
No cal dir que s'ho han passat d'allò més bé mentre se sentien uns autèntics il·lusionistes!
 
 
 

INICI DE CURS 2020-2021

Setembre 20th, 2020 by formigues

 

BENVINGUTS A CICLE MITJÀ. Després d'aquestes llargues vacances ens hem tornat a retrobar a l'escola! Tots i totes estem plens d'alegria i energia per superar aquest nou curs! Sabem que serà un any molt diferent i ple d'obstacles però sempre tindrem un somriure amagat rere les mascaretes!

inici de curs

————– CURS 2019-2020 ————–

Setembre 1st, 2020 by formigues