El bloc de la classe de tercer

————– CURS 2019-2020 ————–

Setembre 1st, 2020 by formigues

TOT ANIRÀ BÉ!

Maig 15th, 2020 by formigues
 

Ja fa molts dies que vam iniciar el confinament, i a vegades els ànims poden començar a decaure. Però des de l'escola us volem transmetre força i esperança, i us volem fer arribar un missatge: tot això passarà i aviat ens retrobarem.

 

En aquests dies de confinament hem volgut acompanyar als nostres alumnes i a les seves famílies.És per això, que hem estat connectats amb tots i totes vosaltres, i enviant-vos diàriament eines, recursos, activitats i recomanacions bàsiques per a realitzar des de casa.

 

Agrair la feina que esteu fent des de casa, i encoratjar-vos a seguir en aquest confinament de la millor manera possible i sempre amb una actitud positiva.

 

Les famílies de la nostra classe de segon de primària, els Dracs, comparteixen les seves imatges de les activitats proposades pels mestres i d'altres, sent el seu dia a dia a casa en el confinament.

 

Com a la vostra tutora dir-vos, que no m'agrada ser la vostra mestra "virtual" o la vostra mestra a "distància".
M'agradaria mantenir el contacte amb tots i totes vosaltres de ben a prop, des de l'escola, des del pati, des de l'aula… compartint experiències, i com és d'important un gest o una mirada en un  moment oportú. Però la situació de la Covid-19 ens fa viure fora de la nostra realitat, una realitat que trobem a faltar.

 

"Tot anirà bé!"

Una abraçada ben forta Dracs!

 La vostra Tutora Laia i els mestres de l'escola.

A continuació teniu un recull d'algunes de les imatges dels alumnes de la classe dels Dracs; tot mostrant les diverses activitats que han anat fent en aquests dies de confinament. 
 
2n.png 
 
2ni.png 

CARNESTOLTES 2020

Maig 13th, 2020 by formigues

 

Un any més, ha arribat el Rei Carnestoltes a l'escola i, com ja sabeu…, amb moltes ganes de disbauxa i passar-ho d'allò més bé, tot rient i ballant.

 

Durant tota la setmana hem estat alerta de totes les seves consignes i cada dia ens hem guarnit de diverses maneres

Avui dijous 20 de febrer ens hem disfressat de la temàtica dels Jocs Olímpics. Projecte Interdisciplinari que hem iniciat fa uns dies tot l'alumnat de l'escola. 

 

Concretament nosaltres, els alumnes de segon, ens hem disfressat de l'esport de Tennis Taula.

A la tarda hem sortit a gaudir de la nostra Rua pels carrers del barri de l'escola.

 

 33593-img_20200220_155510.jpg

 

 Més fotografies aquí!

TALLER DE FANG AMB L’ENXUB I ÀURIA GRUP.

Febrer 16th, 2020 by formiguesL'Enxub és un espai de creació artística amb més de vint anys de recorregut, conduït per Assumpta Codina i adreçat a persones de totes les edats, per tal d'experimentar amb el fang, la pintura i altres tècniques d'expressió plàstica.

Fruit del treball conjunt amb el Taller Àuria ha esdevingut Enxub + Àuria Grup.

 

Un projecte col·laboratiu que neix amb l'objectiu d'establir ponts de coneixença i relació mútua entre les persones amb discapacitat, usuàries del centre, i tothom qui tingui inquietuds creatives, siguin nens, joves o adults.

 

Nosaltres hem tingut l'oportunitat de vivenciar aquest projecte i gaudir d'una matinal artística i recreativa amb aquestes persones amb alguna discapacitat.

 

 

Ha estat una activitat molt enriquidora i ens ho hem passat d'allò més bé! Comproveu-ho vosaltres mateixos/es…

 

 Cliqueu la càmera i visualitzeu les imatges de la jornada

 

TALLER “CANVIA EL XIP”

Gener 20th, 2020 by formigues
 

Canvia el xip consisteix en un ventall de tallers gratuïts pels centres escolars d´Igualada, dissenyats per ressaltar el valor afegit que tenen les nostres aules actualment amb la diversitat cultural.

 

Es vol fer entendre que tot i les diferències existents a les aules, tant individuals com les que ens trobem entre cultures, poden arribar a l’entesa. La igualtat vindrà donada pel treball que es fa a favor de la dignitat de les persones i al defensar els drets de tothom.

 


Descobrir els altres és obrir-se a una relació, no pas topar amb una barrera .           
 
Claude Lévi-Strauss.
 
 
 
 
La dinàmica  va tractar d’un joc de gomets de colors, identificar quin Company o companya compartia el mateix color de gomets i qui no. A partir d’aquí, el mediador de la dinàmica, ens feia preguntes i ens feia agrupar segons aquestes preguntes amb la finalitat de treballar la cohesió de grup i el grup d’iguals que som com a éssers humans i companys/es de classe. 
 
 
 Cliqueu sobre la càmera!
 
  

 

BONES FESTES 2019

Gener 6th, 2020 by formigues
 
 
 

 Més fotografies aquí!

EXPOSICIÓ DE JOAN BROSSA I JOCS DEL MÓN

Desembre 2nd, 2019 by formigues
 

El passat dia 26 de novembre , els alumnes de cicle inicial  vam gaudir d’una matinal al Museu de la Pell d’Igualada.

 

Vam visitar i gaudir de l’ exposició: “ Jocs del Món”. Un petit itinerari per a diversos jocs de diferents indrets del món fets de fusta i metall. Alguns han anat evolucionant i, encara ara, són ben vigents. 

 

 En acabar aquesta primera part de la matinal, vam fer una petita aturada per descansar i esmorzar i seguidament; vam visitar l’exposició sobre Joan Brossa  “ Escolteu aquest silenci “.

 

La guia va explicar-nos una pila de vivències, curiositats i anècdotes de l’escriptor i després, ens va mostrar tot de poemes visuals. Per finalitzar aquesta part, vam posar-nos en el paper de Brossa. Què ens suggereix la lletra O? En una làmina de paper ben gran i amb la lletra 0 dibuixada, teníem que decorar-la amb diversos materials, dibuixos i colors.

 

La veritat que van sorgir diverses idees i perspectives de la lletra O. 

 

 
 
 
 
 
 Cliqueu sobre la càmera!
 
  

LA CASTANYADA 2019

Octubre 31st, 2019 by formigues

 

 

 

El dijous 31 l'escola vam celebrar la Castanyada anant d'excursió al Pla de Rubió.


Com és tradició vam menjar Castanyes però abans vam fer una sortida a peu per la zona i agafar una mica de gana.


Cicle Inicial vam arribar fins al Llac dels Ànecs, on dos homes pescaven i vam intentar fer el màxim silenci possible però no van pescar res.

 

La meteorologia ens va acompanyar moltíssim i vam gaudir d'un gran dia de naturalesa, de jocs i diversió.

 

Per cert, molt bones les castanyes.

 

 

 
 
 
 Cliqueu sobre la càmera!
 

L’ABECEDARI

Octubre 5th, 2019 by formigues
       

 

Hem treballat l'Abecedari, tot recordant l'ordre de les vocals i les consonants. 
 
Quina millor manera que formant nosaltres mateixos/es les lletres amb el nostre cos. 
 
 
 
 

INICI DE CURS 2019-20

Setembre 15th, 2019 by formigues
 
Els nens i les nenes de 2n som la classe dels Dracs i hem iniciat el nou curs amb molta il·lusió!!!!