El bloc de la classe de quart

CAL MERCADERET: collim olives

 

Els alumnes de tercer vam anar a collir olives a Cal Mercaderet, una masia situada als afores d'Igualada. Allà ens va rebre l'Adrià, el monitor responsable del taller, i un aire ben fred.

 

Primer vam esmorzar, i una vegada assegurats quan tothom tenia les piles carregades vam emprendre el camí a les diverses oliveres de la finca. Anàvem carregats amb tot el material necessari com les canyes, les borrasses, les rasquetes i un parell d'escales.

 

 

 

img_3674.jpg

 

Ens vam separar en dos grups per recollir el nombre més gran d'olives, i no destorbar-nos amb tot el material que utilitzàvem. Vam agafar olives amb les mans, en vam fer caure amb les canyes i amb les rasquetes.

 

Vam recollir més de 15 kg d'olives!! D'aquesta manera vam poder començar els dos tallers: en el primer es xafaven les olives per aconseguir oli, i en el segon creàvem el nostre pot d'olives al gust, amb alls i herbes aromàtiques.

 

Va ser una excursió molt interessant on vam aprendre molt, i al final vam menjar pa amb oli i olives de Cal Mercaderet!

 

img_3676.jpg

 


 

Doneu un cop d'ull a tota la sortida!

 

 
 

Leave a Reply