El bloc de la classe de tercer

PROJECTE INTERDISCIPLINARI: ELS LLEGUMS

 

Un projecte interdisciplinari és un treball que parteix d’un context i que requereix l'aplicació de coneixements de diverses àrees. La seva metodologia facilita l’adquisició de competències bàsiques donat que  prioritza la construcció del propi coneixement, incentiva processos d’investigació, potencia el treball cooperatiu i facilita la comunicació i el diàleg.

 

Cada any a la nostra escola realitzem un projecte interdisciplinari, aquest any el tema són ELS LLEGUMS. L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2016 Any Internacional dels Llegums amb l’objectiu de fomentar la importància dels llegums dins del marc d’una alimentació saludable i sostenible.

 

Des de l’escola, volem fer una reflexió sobre l’estil de vida i els hàbits de consum dels aliments entre els infants i promocionar els llegums per la seva riquesa nutricional.

 

Tot va començar quan a la classe va arribar un follet molt especial: EL FOLLET PETARRÓ. Un follet al que li agraden molt, molt els llegums i que ens ajudarà a conèixer moltes coses sobre ells i en especial sobre el pèsol, que és el què estudiarem una mica més els nens i nenes d’educació infantil. Us podeu imaginar perquè es diu Petarró, oi?

 


Estem realitzant diverses activitats d’exploració, manipulació, experimentació… on els nens i nens van descobrint i extreuen les seves pròpies conclusions sobre els llegums. Quin és el més gran, el més petit, quin pesa més, quin menys,…

 

    

   

 

També hem realitzat una estadística amb les famílies i sabeu quin és el llegum que ens agrada més als Esquirols: les llenties. I a vosaltres?

 

                                                                                                                                                         Seguim treballant, seguim fent, seguim aprenent!!!

 

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

Comments are closed.