El bloc de la classe de segon

———————- CURS 2016-2017 ———————-

Setembre 1st, 2017 by formigues

Última sortida del curs: Anem al zoo

Juny 20th, 2017 by formigues

 

Aquest curs hem après força coses dels animals i què millor que anar-los a veure de ben a prop. Així doncs, en la nostra sortida de fi de curs, juntament amb els companys de la classe de 2n, hem anat a visitar el Zoològic de Barcelona. Allà hem fet un taller i una visita guiada centrats en els animals vertebrats.

 

Gaudint de la fauna del zoo, ha estat un dia molt ben aprofitat, tot i que alguns animals, amb la calor que feia, estaven tan amagats que no s'han deixat veure.

 

 

 

Per a tots els nens i nenes ha estat molt emocionant i, per els que mai havien visitat un zoo, molt sorprenent.

 

 

 

Mireu, mireu…

 

Ara, a punt d'acabar el primer curs de primària, un munt de sentiments se'ns barregen: alegria, satisfacció, tristesa… i amb ganes de gaudir d'aquestes vacances merescudes.

 

Aprofitarem aquest període de temps per descansar força i fer d'altres activitats que durant el curs no acostumem a fer.

 

BONES VACANCES I BON ESTIU A TOTHOM!!

EP! I molt bona revetlla de Sant Joan! (compte amb els petards!…)

 

Fem Ciències: Experimentem amb l’aigua i …

Maig 25th, 2017 by formigues

 

«Les preguntes són el motor de qualsevol investigació».

 

Observant i experimentant amb l'aigua i diferents objectes ens hem fet moltes preguntes i algunes les hem pogut respondre, d'altres hi anirem pensant…

 

Després de recordar coses que ja sabíem sobre l'aigua, com ara els seus tres estats; líquid, sòlid i gasós, ens hem posat a experimentar amb l'aigua en estat líquid.

 

Així doncs, hem omplert diversos recipients amb l'ajuda d'ampolles i calculant els litres que hi posàvem ens hem adonat de les equivalències, com ara que quatre gots fan un litre. També hem observat el volum que ocupa segons el recipient on és, la forma que adopta, etc.

 

 

 

Després hem escollit objectes per introduir-los a l'aigua i veure si suraven o s'enfonsaven. Hem deduït que segons la forma, el material i el pes, poden surar o enfonsar-se.

 

Hem observat, ens hem preguntat i entre tots hem anat responent les diverses preguntes que ens hem plantejat.

 

Veiem que un ou en aigua dolça s'enfonsa. Hem posat sal i…

 

I què ha passat?

 

Després de moltes prediccions hem pogut observar que l’ou que hem posat a l’aigua normal s’ha enfonsat, en canvi, el que hem posat en aigua salada ha surat.

 

 

 

Per què passa això?

 

L’aigua salada és més densa i l’ou no s’enfonsa. Els objectes s’enfonsen quan la seva densitat és més gran a la densitat del líquid on es troben.

 

"M'ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig entendre, ho vaig fer i ho vaig aprendre".

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

Un matí a la Masia de Cal Mercaderet…

Maig 11th, 2017 by formigues

 

Ha estat un matí fantàstic. Per unes hores hem pogut experimentar com es viu la feina de pagès de la mà d'un biòleg, que ens ha explicat i ens ha fet experimentar amb la seva feina.

 

Hem conegut diferents conreus de verdures i arbres fruiters. Ens han explicat el cicle vital de les plantes i n'hem observat moltíssimes. Hem collit faves, cireres, hem observat, hem olorat, tocat i menjat plantes i flors. Ens ha deixat plantar enciams i carbassa…Ep! i un bon pa amb tomàquet ens hem fet amb tomàquets del Mercaderet.

 

   

 

Que importants que són les plantes! sense elles no podríem viure ni alimentar-nos, ja que els animals també les necessiten. Hem après el perquè les necessitem. Hem conegut com tenir-ne cura i les diferents eines que s'utilitzen. També hem observat galls, gallines i, fins i tot un ase.

 

Tot plegat ha estat fantàstic, i segur que no oblidarem el que hem viscut i après en aquesta visita a Cal Mercaderet. 

 

 

 Mireu, mireu…

Sant Jordi

Abril 22nd, 2017 by formigues

 

Tornant de les vacances de Pasqua hem preparat la diada de Sant Jordi, una festa molt important pels catalans, ja que Sant Jordi és el PATRÓ DE CATALUNYA…

 

Hem explicat la llegenda de Sant Jordi, hem mirat contes que vam escollir a la biblioteca de Cal Font quan hi vam anar, hem inventat rodolins, hem fet roses i dracs i també uns punts pel llibre dibuixats amb l'ordinador. Tot plegat ens ha enriquit molt i ens servirà, a més a més, per sorprendre a les persones que tant estimem. 

 

Finalment, dir que també hem recordat a Cervantes, ja que va morir fa mooolts anys un 23 d'abril. 

 

 

 Cliqueu la càmera per veure una mostra dels treballs realitzats.

Celebrem la “PASQUA”

Abril 10th, 2017 by formigues

 

La darrera setmana del segon trimestre, a la classe hem parlat de la festa i tradició entorn de la Pasqua, el perquè la celebrem, la tradició de la mona…

 

El que més esperem tots, és acomiadar el trimestre menjant-nos les mones que entre tots hem decorat amb la nostra imaginació. Mireu que boniques!… mmm…. i boníssimes!!!

 

BONA PASQUA A TOTHOM! i aprofiteu per fer tot allò que el dia a dia no ens permet fer.

 

 

 Mireu, mireu…

Tallers de plàstica

Març 10th, 2017 by formigues

 

A la classe, de tant en tant, organitzem tallers de plàstica i ens encanta. És una estona on podem crear i plasmar les nostres emocions, entre d'altres coses.  Aquests dies n'hem fet d'escultures de paper i de pintura. El taller de pintura, va ser un treball de grup que ens ha aportat moltes coses. Mireu: vam aprofitar un suro de porex que havia sobrat al desembalatjar les pissarres digitals, el vam reutilitzar i amb les mans vam anar escampant i donant forma a la pintura que directament havíem llençat per sobre.

 

 

Ja el teníem ben acabat quan vam relliscar i vam caure damunt de la nostra obra d'art. Com que de tot es pot treure la part positiva, nosaltres vam decidir acabar-lo de trencar i fer un trencadís com feia en Gaudí. La veritat és que encara va quedar més bonic. Després cada nen i cada nena va anar expressant el què els suggeria el quadre que havíem creat. I a vosaltres què us suggereix?

 

 
 Cliqueu la càmera per veure el procés de creació.

Celebrem el “DIJOUS LLARDER”

Febrer 28th, 2017 by formigues

 

Com cada any la celebració del dijous llarder ens fa molta il·lusió…

 

Tot i que el temps no va ser massa esplèndid, vam gaudir del paisatge de la masia Aubareda de Tous. Les activitats a l'aire lliure sempre ens aporten moltes coses positives.

 

Observar el paisatge de la nostra comarca, córrer, saltar,  jugar, cantar, omplir els pulmons d'aire net i fresc… i passar plegats des de P3 fins a 6è ens ajuda a fer-nos més grans i més amics.

 

Carnestoltes…

Febrer 25th, 2017 by formigues

 

Després d'uns quants dies de disbauxa, tal com ens ha manat el rei Carnestoltes (per Carnaval toooot s’hi val), ens hem disfressat per celebrar plegats al pati aquesta festa tradicional. La nostra escola enguany fa 75 anys.! Tota l'escola guarnits amb els seus pastissos, ens hem trobat al pati per ballar, cantar i riure plegats una estona. Hem passat junts una tarda divertida, d'aquelles que segur que es recorden sempre.

 

L’hivern

Gener 15th, 2017 by formigues

  

Conèixer el medi on vivim, les estacions, els dies de la setmana, els mesos de l'any…és una activitat que cada dia fem a l'escola. Observem el calendari, el temps atmosfèric, el paisatge…

 

Aprendre a situar-nos en el temps i l'espai ens agrada i ens fa sentir segurs.

 

A l'escola dediquem sempre uns dies a fer un treball sobre les estacions de l'any. Observem paisatges, llegim poemes i contes relacionats amb l'estació. Investiguem sobre les fruites típiques de cada estació i sobre les festes tradicionals, pensem dites, rodolins i endevinalles, i aprenem poemes. Fem també activitats de plàstica, cantem cançons, parlem dels esports, tenim converses sobre els nostres gustos i preferències… Observem els símbols del temps al diari i realitzem activitats que ens ajuden a interioritzar les característiques de les estacions. Ens fem preguntes: per què el temps atmosfèric varia?, per què plou, neva, fa fred o calor? com és que a Igualada és de dia i a d'altres llocs del planeta és de nit? és hivern a tot arreu? aprenem a conèixer l'ofici de meteoròleg, a saber mesurar la temperatura…etc.

 

Aprenem que tot té una raó de ser i que res passa per casualitat.

 

 

 Cliqueu la càmera per veure una petita mostra dels treballs realitzats.