El bloc de la classe de quart

CASTANYADA ‘19

Novembre 14th, 2019 by formigues

 

 

Els alumnes de 4t van celebrar la castanyada juntament amb els altres cursos al Pla de Rubió!

 

Molts d'ells es van animar a fer la ruta llarga i… que valents!!!  Vam poder gaudir de les vistes des del cim.

 

Quan vam arribar al Pla els nens i nenes van dinar i jugar durant l'estona lliure on vam finalitzar la sortida menjant castanyes tots plegats. 

 

 

BENVINGUDA ‘19

Setembre 15th, 2019 by formigues

 

 

 

 

Comencem el curs 2019/20 amb il·lusió i entusiasme!

 

Amb ganes d’explicar-nos les vacances i de posar-nos al dia de les experiències viscudes al llarg de l’estiu!

 

 Els primers dies de setembre arribem carregats de nous projectes per a nosaltres i de moltes ganes d’aprendre.

 

Iniciem 4t i finalitzarem el cicle mitjà, tot un repte per endavant!

 


 

 

 

 

————– CURS 2018-2019 ————–

Setembre 1st, 2019 by formigues

THEATRE IN ENGLISH - TOM SAWYER -

Maig 10th, 2019 by formigues

 

 

Thomas Sawyer is the title character of the Mark Twain novel The Adventures of Tom Sawyer (1876). He appears in three other novels by Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894), and Tom Sawyer, Detective (1896). This is a well-known and famous novel of the literature. This last term our students could enjoy an adapted theatre play in English. That activity was involved in the curricular speaking and writing school project. A fun experience and a  great learning!

 

Thomas Sawyer és el personatge principal de la novel·la de Mark Twain Les aventures de Tom Sawyer (1876). Apareix a altres tres novel·les de Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894) i Tom Sawyer, Detectiu (1896). Es tracta d’una coneguda i famosa novel·la de la literatura. Aquest últim trimestre vam poder gaudir d’una obra de teatre adaptada en anglès. Aquesta activitat formava part del projecte d’expressió oral i escrita curricular del centre. Una experiència divertida i un gran aprenentatge!

 

 

 

Dia Mundial de la Poesia’ 19 “Paraules al carrer”

Maig 3rd, 2019 by formigues

 

El passat 21 de març es va realitzar una activitat cultural molt interessant. Diverses escoles de primària d'Igualada, van participar a una iniciativa anomenada "Paraules al carrer". Els alumnes de cicle mitjà del Col.legi Jesús Maria van participar.

Van recitar poesia a la plaça de Cal Font, escoltats pels alumnes dels altres centres i tota la gent adulta que s'hi va apropar. A més, els nens i nenes es van passejar pels llocs més concorreguts de la ciutat per tal de recitar espontàniament a la gent que passava, provocant reaccions amables dels vianants.

 

Una iniciativa que va promoure el gust per un estil literari als nostres alumnes. Un estil que els va fer desenvolupar la seva creativitat per tal de crear obres literàries meravellosas.

 

 

 

VISITA A LA BIBLIOTECA ‘ 19

Maig 2nd, 2019 by formigues
 
El passat dimecres, dia 20 de març de 2019, vam arribar-nos fins a la Biblioteca d’Igualada on van trobar-nos la Francina, que ens va llegir diversos poemes, especialment dedicats al poeta Joan Brossa, amb motiu del centenari del seu naixement. 
 
 
 
Després, ens va preparar diversos recursos didàctics per treballar la poesia i per conèixer aquest poeta tan polifacètic. 
 
 
 
 
Cliqueu sobre la imatge
 

 

PI: “50 Anys de l’arribada de l’home a la lluna”

Abril 1st, 2019 by formigues
 
 
Per treballar el projecte interdisciplinari, els alumnes de cicle mitjà ens hem barrejat per grups. De les dues classes (3r i 4t) n’hem fet tres grups.

 

Durant els tres matins que dura aquest projecte, cada grup ha treballat un aspecte relacionat amb l’arribada de l’ésser humà a la lluna.

 

Mitjançant un “lapbook” s’han unit els tres elements treballats: lluna, astronauta i coet.

 

Així doncs, amb un tractament en les diverses àrees, s’han relacionat les diverses activitats.

 

Els alumnes han après en anglès els noms de les parts de la vestimenta d’un astronauta, han realitzat un Tangram en forma de coet, i també han vist les principals fases de la lluna.

 

 

A més, entre tots i totes, també s’ha fabricat un “photocall” en forma de coet per tal que tots els nens i nenes s’hi puguin fer una fotografia divertida.

 
 
 
Feu una ullada!
 
 

CARNESTOLTES ‘19

Març 30th, 2019 by formigues
 
 

Durant tota la setmana els alumnes de l’escola vam seguir fil per randa les indicacions del Rei Carnestoltes per assegurar la festa i la disbauxa. 

 

El divendres per la tarda ens vam disfressar de Coet, tot seguint la temàtica del projecte interdisciplinari “ 5o Anys de l’arribada de l’home a la lluna” que estàvem a punt d’inciar.

 Imatge relacionada

Tots plegats vam organitzar i participar en una petita rua pels carrers del voltant de l’escola i ens ho vam passar d’allò més bé! 
 
 
 
 
 
mireu, mireu…
 
 

PLANS DE PROMOCIÓ

Març 13th, 2019 by formigues

 

 

Cada any, els alumnes de Cicle Mitjà de l’escola, participem als Plans de Promoció que organitza el Consell Esportiu de l’Anoia.

 

Els Plans de Promoció serveixen per practicar esports que no estan a l’abast de les escoles degut a les instal·lacions esportives que es requereixen per a la seva pràctica.

 

La nostra escola participem en les diverses proves d’atletisme: salt de llargada, salt d'alçada, llançament de pilota, cursa de 60m llisos, cursa de 60m tanques i cursa de 600m o 1.000m llisos, així com en les curses d’orientació.

 

De forma no competitiva, els alumnes practiquem i gaudim d’aquestes dues disciplines esportives.

 

Per veure les fotografies cliqueu la càmera.

 

 

 

Aprenem Jugant!

Febrer 17th, 2019 by formigues

 

 

Avui ens hem posat a prova dels aprenentatges treballats en les diverses assignatures.

 

I voleu saber com?

 

Fent un examen? No, no… Jugant!

 

Hem fet grups de 4/5 alumnes i cada grup teníem un “dojo” que ens identificava i ens servia de fitxa de joc.

 

Es tractava d’anar avançant el taulell tot contestant un seguit de preguntes relacionades a continguts treballats en l’àrea de català, castellà i medi social.

 

Ens ho hem passat molt bé.

 

 

 

 

 

 

Aquesta activitat ens l’ha preparat l’Emma, la noia de pràctiques que hem tingut a classe durant aquest passat més de gener.

 

Moltes gràcies!

 

Emma, la Classe dels Grallers et desitgem molta sort en el teu futur com a mestra.

 

 

Mireu, mireu…