El bloc de la classe de sisè

TALLERS DE PLÀSTICA … plastiquem?

 
L’infant, tant en el camp de les formes com dels grafismes i dels colors, troba sovint, la creació artística.
 
   

   

A les tardes, a la classe, acostumen a muntar una colla de tallers de creativitat plàstica on els mussols ens endinsem en aventures tot jugant amb els colors, les textures i les formes, …. Amb aquest tallers, volem donar a conèixer l’art com una experiència enriquidora per al desenvolupament global de la persona.

 

Compartim uns espais, uns ambients sensibles i estètics carregats d’emoció que ens obren un món d’imaginació i expressió.

 

A l’escola, l’experiència artística comença per ajudar a l’infant a descobrir i gaudir de:

undefined

 

  • L’hàbit d’aturar la mirada
  • L’hàbit de desplegar les “antenes” sensorials
  • L’hàbit de parlar, comunicar i expressar.

 

undefined

 

 

 

Aprendre a mirar és important, i no és qualsevol cosa, ja que mirar, comporta veure, i veure, comporta assimilar les imatges i fer-les significatives en el pensament. Per això, és important acompanyar a l’infant, sempre amb sensibilitat, en l’acte de mirar, ja siguin formes, textures… en definitiva, per observar la realitat a partir del què ens envolta. 

  

 

  

 

L’emoció i l’alegria del resultat de l’experiència creativa és immediata, viva i contínua…. Per això és important que els adults valorem i dignifiquem allò que el nen o la nena ha produït en el marc escolar i en el marc familiar. Allò que ha creat en el dia a dia, ha de tenir un lloc preferent a l’espai de l’escola i al de casa. 

 

  

En els tallers de plàstica proposem una sèrie de   temes que poden estimular el fet que tots els   infants disposin de l’oportunitat de conèixer,   experimentar i gaudir del món de l’art. 

 

 

Us deixem una colla de fotos dels TALLERS DE PLÀSTICA que els nens i nenes de la classe dels MUSSOLS han dut a terme al llarg del curs. 

Leave a Reply