El bloc de la classe de sisè

UNA BONA CASTANYADA!

 

La "CASTANYADA" és ben associada a la TARDOR, igual que les fulles seques i els bolets, la pluja fina i el ventet. 

 

 La castanyada catalana prové d’una antiga festa ritual funerària. Consisteix en un àpat en què es mengen castanyespanelletsmoniatos i fruita confitada. La beguda típica de la 'castanyada' és el moscatell. Pels volts d’aquesta celebració, les castanyeres venen al carrer castanyes torrades i calentes, i generalment embolicades en paper de diari (paperina).

  Actualment, però, la castanyada és una festa en què familiars i amics es retroben per passar-s’ho bé i fer un bon sopar on, per postres, hi hagi castanyes, moniatos i també  panellets. 

 

… La castanya és el fruit típic d’aquesta època i, tot i que es poden menjar durant tota la temporada de tardor, hi ha una nit que no hi poden faltar acompanyades dels moniatos: la nit d’abans de Tot Sants.

 

 

A l' escola. és la primera de les festes tradicionals que celebrem, i per fer-ho, a Ed. Infantil muntem tallers per fer un treball manual i anem a fer panellets a l’obrador de la pastisseria Oscar

 

… I no hi pot faltar, és clar,l'EXCURSIÓ!!.

 

  undefined 

      

  Aquest any hem conegut un indret nou: el poble de RUBIÓ, ens ha encantat el seu bosc a la tardor, els seus colors, la seva olor, … semblava ben bé que passegéssim pel mig d’una catifa de fulles de tots colors!…ha estat FANTÀSTIC!!.

   

 Tot fent xino-xano una passejada pel marge de la riera de Rubió  hem arribat al Llac dels Ànecs on hi nedaven una família d’ànecs i n’hi havia un, amb un plomatge molt i molt blanc, que s’espolsava les ales tot batent-les, i semblava que corria pel damunt de l’aigua de tant de pressa que anava. Si fèiem massa soroll, no s’acostaven… els hi deu agradar el silenci del bosc i el cant dels ocells… nosaltres també n’hem sentit d’ocells cantar…!!!!!

 

    

 

 

Leave a Reply