El bloc de la classe de tercer

TALLER DE PSICOLOGIA: LA CONFIANÇA

Febrer 12th, 2018 by formigues

 

 

El divendres 2 de febrer van visitar l'escola dos psicòlegs d'Uruguai que es dediquen a fer tallers per a nens i nenes i adults arreu del món. Amb nosaltres van preparar un taller on vam treballar l'autoconeixement i la confiança entre els membres del grup classe. Ho vam fer a través de diferents dinàmiques.

 

 

En primer lloc, cada alumne va escollir una carta d'una baralla i va explicar perquè l'havia escollit. Tot seguit, vam fer jocs on l'objectiu era que, entre tots i totes, assolíssim objectius comuns en grup. Vam deixar la individualitat i els conflictes de banda, i vam respondre com una unitat. Comentaris agradables als companys, jocs de confiança i un mural fet entre tots i totes que hem penjat a la classe.

 

 

Mireu, mireu…

MOLÍ D’OLI DE CAN GIBERT

Gener 15th, 2018 by formigues

 

 

A principis de gener vam anar a visitar el molí d'oli de Can Gibert a Sant Genís. Per tal de tancar el cicle de la producció de l’oli que vam començar amb la collita d'olives el mes de desembre a Cal Mercaderet, aquest cop hem anat a visitar la masia de Can Gibert. La Sònia, que és l'encarregada d'aquesta empresa familiar, ens va ensenyar el procés que s'ha de seguir per transformar les olives en aquest líquid tan preuat.

 

 

En primer lloc, vam descobrir com separen les fulles de les olives. Per altra banda, també vam veure quin és el mecanisme per extreure els pinyols. I, finalment, vam observar com es genera l'oli.

 

Després de totes les explicacions, que van durar aproximadament una hora, va venir el més esperat: el tast.

 

Vam provar una gran quantitat d'olis diferents, i fins i tot vam jugar a endevinar de quin oli es tractava segons el gust que tenia. Eren tots boníssims!!!

 

 

Per veure més imatges cliqueu la càmera.

CANTADES DE NADAL 2017

Desembre 23rd, 2017 by formigues

 

El passat 13 de desembre es van dur a terme les tradicionals Cantades de Nadal de l'escola Jesús-Maria. L'acte va tenir lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu d'Igualada i hi van assistir més de 400 persones. Els grans protagonistes de la nit van ser tots els nens i nenes de l'escola, que van cantar durant gairebé dues hores. 

 

 

Pels nens i nenes de l'escola, aquest és un dels dies més esperats de l'any. Els pares i mares, asseguts entre el públic, miraven com els seus fills afinaven les seves dolces veus. Al final, després de tants nervis i tants assajos, les cançons van sortir més que bé!!

 

 

Ara, segur que tant nens com pares, podreu reviure aquells moments gràcies a les imatges que es van recollir i que podeu veure a través de la web i les xarxes socials de l'escola o bé adquirint la producció que s'ha fet per a l'ocasió.

 

Aquí trobareu un petit recull d'imatges dels assajos i l'actuació.

COLLIM OLIVES

Desembre 10th, 2017 by formigues

 

A finals de novembre vam anar a Cal Mercaderet, una masia situada als voltants d'Igualada. Hi vam anar per fer un taller que esperàvem amb moltes ganes: collir olives de les diverses oliveres que hi ha plantades al terreny.

 

L'Adrià, el monitor que ens va fer el taller, ens va explicar el procés per fer l'oli. Després, tots plegats, i amb l'ajuda d'alguns pals, borrasses, rampills, etc., vam fer caure centenars o milers d'olives que després vam agrupar i recollir. 

 

 

L'activitat va finalitzar amb dos tallers: mentre uns molien les olives per extreure'n l'oli, els altres omplien pots de vidre amb sal i agua per afegir-hi olives per tal de conservar-les.

 

 

 

Al final de tot, abans de marxar, vam fer un tast de l'oli que es fa artesanalment a aquella masia. Era d'allò més bo. Ho era tant, que gairebé tots vam repetir!

 

Per veure més imatges de l'activitat, cliqueu damunt la càmera.

Celebrem SANTA CECÍLIA

Novembre 30th, 2017 by formigues

 

Les tradicionals cantades de Santa Cecília aquest any tampoc podien faltar! Aquest curs, i amb l'ajuda de l'Urgell, la nostra mestra de música, hem après a cantar dues cançons: El Gripau Blau, i Fil de Llum. No us mentim si us diem que els últims dies abans de la cantada estàvem una mica nerviosos. Només saber que molts pares i mares vindrien a veure'ns cantar, ja se'ns feina un nus a la gola. "I si m'equivoco a mitja cançó?" "I si em quedo en blanc i no recordo què haig de dir?", ens dèiem.

 

Per això, gairebé cada dia, li demanàvem a l'Adrià, el nostre tutor, que ens posés les cançons per practicar. I vam practicar tant i tant que al final, tot i tenir tants nervis, ens va sortir com esperàvem. De fet, vam cantar tant bé que l'Urgell ens va dir que érem la classe més marxosa de tota l'escola.

 

Ja ho sabeu, si ens voleu tornar veure cantar, el dia 13 de desembre a partir de les 19.30h serem al Teatre Municipal de l'Ateneu, demostrant que les nostres cordes vocals són una meravella. Us hi esperem!

 

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

PROJECTE INTERDISCIPLINARI

Novembre 20th, 2017 by formigues

 

 

Aquest mes hem après què vol dir "Turisme Sostenible". Durant tota una setmana hem treballat a l'aula aspectes relacionats amb la sostenibilitat a l'hora de viatjar. Concretament ho hem fet a través d'un continent: Oceania.

 

 

Al llarg de la setmana, i seguint el fil conductor de la Web Quest https://sites.google.com/site/turismesostenible2017/introduccio, hem vist un documental anomenat "El viatge de l'Unai", que tracta d'una família que durant més d'un any viatja arreu del món fotografiant animals salvatges. 

 

 

Amb grups de treball, hem elaborat díptics amb cartolines de diversos colors, amb l'objectiu de mostrar allò més interessant que podem trobar a Oceania: flora i fauna, cultura, llocs d'interès, gastronomia, etc.

 

 

 

Per tal d'elaborar aquest treball, hem buscat informació del continent a les hores d'informàtica, així com fotografies espectaculars de cada regió.

 

El resultat el podreu veure a les parets de l'entrada de l'escola, on hi ha els díptics penjats, i a la classe, on també es poden veure alguns dels treballs.

 

Ha estat una setmana diferent on tots plegats hem gaudit dels companys tot somniant en nous llocs per descobrir. 

 

Mireu, mireu…

LA CASTANYADA 2017

Octubre 30th, 2017 by formigues

 

 

 

Com cada any, el passat 27 d'octubre vam celebrar la Castanyada. Igual que en els últims cursos, vam anar d'excursió a Rubió. Sortir de l'escola sempre és una motivació per a tots els alumnes i aquest any no va ser pas una excepció. Els dies previs a la sortida els nervis eren a flor de pell, i no va ser fins el divendres 27 quan aquests es van anar apaivagant, un cop el desig excursionista es va fer realitat.

 

 

 

Vam marxar de l’escola amb autobusos i un cop vam arribar al pla de Rubió ens vam dividir en grups. Uns vam anar a caminar fins al Puig de Sant Miquel, on vam fer cim. Els altres, vam fer una caminada fins a la font de Buimira i pels voltants de Rubió, tot contemplant les primeres espurnes de tardor, fins que va ser l'hora de dinar.

 

 

 

Havent dinat vam tenir temps lliure, cosa que ens va permetre jugar a futbol, pintar-nos la cara amb maquillatge, etc.

 

Finalment, va aparèixer la Castanyera, que ens va donar unes quantes castanyes torrades per cadascú. 

 

 

Mireu, mireu…

EL PLANETA TERRA

Octubre 10th, 2017 by formigues

 

 

Durant les últimes setmanes, a l'assignatura de Medi, hem treballat el planeta terra i el sistema solar. Aprofitant que part de les activitats que fem a l'escola són interdisciplinàries, és a dir, que dins d'un mateix tema englobem més d'una assignatura, vam decidir relacionar les arts visuals i plàstiques amb el temari de medi.

 

 

Per fer-ho, vam pintar unes esferes de porexpan amb pintura verda i blava, simulant així el Planeta Terra. Cadascú va fer el seu propi planeta, on s'hi diferenciaven clarament els continents dels oceans. Va ser una activitat divertida, lúdica i dinàmica, que ens va permetre observar i pintar el nostre món des d'una altra perspectiva.

 

Mireu, mireu…

JA SOM A TERCER!

Setembre 12th, 2017 by formigues

 

Avui és dia 12 de setembre i, després d'unes llargues vacances d'estiu, ens toca iniciar un nou cicle. Ja tenim assolits tots els coneixements de l'any passat i, per tant, ja estem a punt per fer TERCER!

 

 

La benvinguda a l'escola ha estat emotiva: abraçades amb els amics i amigues que feia mesos que no vèiem, nervis per conèixer els nous mestres que tindrem al llarg del curs (2017/2018), i  moltes ganes de seguir aprenent com els anys anteriors.

 

Els mestres ens han rebut vestits de mariners i ens han proposat fer una activitat de papiroflèxia: construir vaixells de paper i decorar-los, per tal d'afegir-los al mural de l'entrada de l'escola.

 

I ha estat així, amb aquest fil conductor, com hem iniciat la rutina a les aules que durarà més de nou mesos. Serà un curs dinàmic, on haurem de treballar constantment. Però farem que l'aprenentatge sigui el més amè possible i tractarem de passar-nos-ho el millor que puguem.

 

 

Mireu, mireu…

———————- CURS 2016-2017 ———————-

Setembre 1st, 2017 by formigues