Promoció 2013-2014

MUSEU DELS TRAGINERS D’IGUALADA

 

Sona el timbre! Són les 9 en punt! Avui és un dia especial i enlloc d’anar cap a l’aula ens dirigim els alumnes de 5è i 6è  a visitar el ”Museu dels Traginers”.  Un museu que tenim a Igualada i que mostra la col·lecció d’un senyor que s’anomenava  Antoni Ros. S’explica l'evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra. Arribem a la cita i  ens esperen dues monitores que ens atenen molt simpàtiques.

 

Comencem la visita! Ens ensenyen una mostra de com eren els carros més primitius utilitzats pels Indis. Anem obrint pas i observem eines, objectes i tot de material que estava relacionat amb l’ofici dels traginers. Que interessant!Dintre de l’explicació la monitora explica com i quan es va fundar el museu i, que tot forma part d’un especial interès del senyor Ros vers aquest ofici, ja que ell s’hi havia dedicat personalment.Arribat el final del trajecte fem cap al “Museu de la Pell “.

 

 

 

Eps!! Què hi anem a fer? Ens quedem a les afores i veiem arribar un preciós cavall blanc… Es diu Urà i porta un carro enganxat! La sorpresa del final ha sigut bona! En grupets de cinc hi anem pujant. Caram quina força que té!! Tot plegat ha sigut genial!

 

 

MIREU TOTES LES FOTOS DE LA SORTIDA

 

Leave a Reply