El bloc de la classe de sisè

THEATRE IN ENGLISH - TOM SAWYER -

Maig 10th, 2019 by formigues

 

 

 

Thomas Sawyer is the title character of the Mark Twain novel The Adventures of Tom Sawyer (1876). He appears in three other novels by Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894), and Tom Sawyer, Detective (1896). This is a well-known and famous novel of the literature. This last term our students could enjoy an adapted theatre play in English. That activity was involved in the curricular speaking and writing school project. A fun experience and a  great learning!

 

Thomas Sawyer és el personatge principal de la novel·la de Mark Twain Les aventures de Tom Sawyer (1876). Apareix a altres tres novel·les de Twain: Adventures of Huckleberry Finn (1884), Tom Sawyer Abroad (1894) i Tom Sawyer, Detectiu (1896). Es tracta d’una coneguda i famosa novel·la de la literatura. Aquest últim trimestre vam poder gaudir d’una obra de teatre adaptada en anglès. Aquesta activitat formava part del projecte d’expressió oral i escrita curricular del centre. Una experiència divertida i un gran aprenentatge!

 

 

 

Outdoor Functional Trainning

Abril 30th, 2019 by formigues
 
 

Els Capgrossos enlloc de fer els cursos d’orientació que fèiem a Cicle Mitjà, hem fet l’Outdoor Functional Training. Això consisteix en intentar fer entrenaments on es treballen totes les parts del cos, amb el mínim material possible.

 

 

 
 
 
 
 
 

Així doncs vam anar al Parc del Xipreret i ens van organitzar en grups. Allí en diferents estacions fèiem activitats com sprints, jocs de tirar a corda, activitats de treball abdominal, propiocepció, treballs de força, etc.

 

Ens vam cansar molt però va ser molt divertit! 
 
 
 
 
 
Mireu-ne més imatges! 
 
 
 
 
 

Fem la nostra mona!

Abril 12th, 2019 by formigues
 
 
 

Xocolata, plomalls, polls i alguns elements més per decorar tant pels ulls com per la boca les nostres mones i ja ho teníem tot per començar a treballar.

 

 
 
 
Amb tot això, el darrer dia de trimestre, ens vam organitzar amb grups i tasques per fer les dues mones de pasqua. La vam fer força ràpid però ens la vam menjar encara a més velocitat! 
 
 
 
 

 

 

Ens va sortir boníssima i el millor de tot és que ens ho vam passar d’allò més bé fent-la! 
 
 
 
 
Mireu com la fèiem! 
 
 
 

Convivències a Sant Joan de l’Erm

Març 27th, 2019 by formigues

 

 

 

 

 

El dimarts 26 de Febrer de bon matí vam emprendre el camí cap al Refugi de La Basseta amb les bosses ben carregades de roba i d’un dels sentiments més enriquidors i motivadors, la il·lusió.

 

 

 

La qualitat de la neu, la flexibilitat de les rames dels avets, el taller del picot, la cunya en l’esquí de fons, la convivència amb els companys, la diferència entre les banyes de cérvol, de cabirol i d’isard, el pas en l’estil clàssic, l’orientació en la muntanya, les penyores, la neteja del menjador, la identificació del pi roig, la victòria del Barça contra el Madrid, l’ordre en l’habitació, saltar, caure i tornar-nos a aixecar… van ser quatre dies i tres nits que ens van anar molt bé per aprendre una mica més de l’entorn i de nosaltres mateixos. 

 

 

 

 

 

Mireu! Tenim més fotos! 

 

 

 

Fem atletisme!

Març 25th, 2019 by formigues

 

 

 

Una tarda de Febrer vam anar a l’estadi atlètic a practicar diferents disciplines dins del món de l’atletisme.

 

Els monitors del CAI tenien preparades diferents estacions en les que els nostres alumnes havien d’anar passant. Així doncs durant la tarda van practicar els 60 metres llisos, 60 metres tanca, salt d’alçada, salt de llargada, llançament de pes, 1000 metres llisos i 1000 metres marxa.

 

 

 

Va ser una bona tarda on tots van poder donar el màxim de si mateix i així intentar fer la marca més bona possible.  

 

 

Mireu el bé que ens ho passem! 

 

 

 

Técnicas de estudio

Març 20th, 2019 by formigues
 
 
 
 

En la asignatura de Lengua Castellana hicimos un pequeño proyecto que duró una semana relacionada con distintas técnicas de estudio.

 

Nos repartimos en grupos y cada uno buscaba información sobre una técnica de estudio distinta. El resumen, el subrayado, el mapa conceptual, formas y lugares de estudio…
 
 
 
 
Al final del proyecto cada grupo presentó oralmente a los demás, toda la información recogida en una cartulina i la colgamos en la clase. 
 
 
 
La verdad que éste proyectó nos ayudó a conocer nuevas formas de estudio y a mejorar las que ya utilizábamos.
 
 
¡Mirad cómo trabajábamos! 
 
 

 

Dijous llarder

Març 8th, 2019 by formigues

 

Un any més, i per no perdre la tradició, els Capgrossos i la resta de nens de l’escola vam anar a celebrar el dijous llarder a Sant Martí de Tous.

 

 

Allí entre tots vam fer cabanes, vam jugar a fet i amagar, vam fer una excursió fins a la Fou, vam buscar fòssils, vam jugar a futbol, vam fer equilibris en una corda fluixa… En definitiva, va ser un dia carregat de bons moments on tots ens ho vam passar d’allò més bé. 

  

 

 

 

 

Tenim més fotos. Mireu-les!

 

 

 

Visitem el Museu de la Pell

Febrer 12th, 2019 by formigues
 

De bon matíels Capgrossos (5è) vam anar cap al Museu de la Pell d'Igualada amb els Gegants (6è). Quan vam arribar allí ens vam separar i els Capgrossos vam entrar a conèixer la història de la Pell i vam veure en quins llocs s’utilitza actualment. Hi havia la pell d’un elefant de debó!

 

 

 

Quan vam acabar la visita al museu, vam fer el taller "Coneix el que compres" on vam aprendre la diferència entre la pell de debó i la sintética, ens van ensenyar a llegir les etiquetes de les sabates esportives, a saber si eren de pell natural o feta amb elements sintètics, a mirar de ser compradors responsables i a valorar les peces de roba de qualitat.

 

 

 

Va ser una matí diferent i divertit on vam aprendre coses que inclús els nostres pares no saben!

 

 

 Mireu, mireu…

 

 

 

Kevin, Adrià, Beth i Marina 

English Project

Gener 29th, 2019 by formigues

 

Our school kids have been working in several projects during English Classes. Here you have got some pictures about the procedure of some activities like creating some visual support charts and a game for practising simple past form.

 

             

        
 
 
 
 
       
 
 
 
 
 Have a look!
 
 
 

A Bit Of Art!

Gener 15th, 2019 by formigues

 

 

There’s no doubt that the arts are fun for kids. But the arts also help kids develop on many fundamental levels. Here are the top ten ways that the arts help kids learn and develop important characteristics they will need as adults:

 

 

  • Creativity: arts allow kids to express themselves better than math or science.
  • Improved academic performance: people who participate regularly in the arts (three hours a day on three days each week through one full year) are four times more likely to be recognized for academic achievement.
  • Motor Skills: Simple things like holding a paintbrush and scribbling with a crayon are an important element to developing a child’s fine motor skills.
  • Confidence: as they improve and see their own progress, their self-confidence will continue to grow.
  •  Visual Learning: drawing, painting, and sculpting in art class help develop visual-spatial skills.
  •  Decision Making:  learning how to make choices and decisions will certainly carry over into their education and other parts of life.
  •  Perseverance
  • Focus: focus is vital for studying and learning in class as well as doing a job later in life.
  •  Collaboration: kids work together and they must share responsibility and compromise to achieve their common goal.
  •  Accountability: just like collaboration, kids in the arts learn that they are accountable for their contributions to the group.

 

 Here you have some pictures about our students practicing and enjoying some different activities about art.

 

 

 

 

 

 

 

Click on the camera for more photos