El bloc de la classe de tercer

Cim d’Àligues

Juny 21st, 2017 by formigues

 

Per celebrar el final de curs, els alumnes de Cicle Mitjà hem anat a Sant Feliu de Codines a visitar el Cim d'Àligues. Allà, al cap damunt de la muntanya, s'hi troba una col·lecció d'aus rapinyaries amb exemplars d'arreu del món.

 

La sortida ha començat amb un recorregut pel bosc on els monitors ens han explicat moltes coses sobre les característiques, els costums i els hàbitats d'aquestes espècies. Després hem pogut veure diferents tipus d'aus: mussols, òlibes, aligots, àligues, voltors…, fins que ha arribat el moment més esperat per tots: l'exhibició de vol. Quin espectacle! Ens hem quedat tots bocabadats veient les aus volant a pocs centímetres dels nostres caps. Al·lucinant!

 

 

A la una hem anat tots a dinar per agafar forces i també hem aprofitat per remullar-nos i refrescar-nos.
 

Per acabar la sortida, hem participat en una gimcana amb puzles, pistes, endevinalles, etc.

 

 

Una bona manera d'acabar el curs (això sí, amb molta, molta calor) i de conèixer més bé els animals que solquen els cels.

 
Feu clic a la càmera per veure més fotografies de la nostra última sortida de 3r. 

 

Molt bon estiu a tots!!

Geometria i coordenades

Juny 19th, 2017 by formigues
 
Els nens i nenes de 3r hem gaudit treballant i construint cossos geomètrics. Fins i tot, hem participat en un concurs de construcció de poliedres fent servir llumins i plastilina.
 
Ens ho hem passat tan i tan bé, que comencem a pensar que les mates no són tan avorrides…
 
 
Si voleu veure com ho hem fet, feu clic a la càmera.
 
 
En un món on la tecnologia cada dia és més present a les nostres vides, és important saber situar-se.  Els GPS, els mòbils o inclús alguns rellotges, incorporen sistemes que són capaços de determinar on som, quina distància hem recorregut o el que ens falta per arribar.
 
Les coordenades són punts de referència que ens ajuden a situar i localitzar qualsevol objecte o ésser a l'espai. Per entendre millor com funcionen, els nens i nenes de 3r hem començat practicant en entorns de dues dimensions (x, y) i després hem construït un model amb 3 eixos (x, y, z) per treballar en entorns de tres dimensions.
 
 
 
Ara, ja comencem a entendre millor com funciona tot això de la geolocalització. 

La Carral

Maig 20th, 2017 by formigues

 

Per fi, La Carral!!! Jocs, esports, tallers, moltes i moltes cançons… ens ho hem passat molt bé aquests dies de convivències amb els nostres companys i companyes gaudint d’allò més!!! Ja esperem tornar-hi l’any vinent…

 

 

Com a mostra, aquí podeu veure un recull de fotografies d’aquests tres dies.

English Theatre - Merlin the Wizard

Abril 24th, 2017 by formigues

 

It's time for English Theatre. Merlin the wizard arrives in an adapted version for Primary.  To continue working the key competences of this project click on the image and practice what you liked the best.

 

 

Bona diada de Sant Jordi!

Abril 20th, 2017 by formigues
 
 

Bona Pasqua!

Abril 10th, 2017 by formigues

 

Per acabar el 2n trimestre, els alumnes de 3r hem celebrat la Pasqua a l'escola preparant i decorant les nostres mones. Després de passar una bona estona compartint un deliciós berenar amb els companys, ja només ens queda desitjar-vos a tots una bona Setmana Santa!

 

 

Per veure com ens ho hem passat de bé preparant les nostres mones, feu un clic damunt la càmera.

Joc de cartes

Març 31st, 2017 by formigues

 

Us heu parat a pensar mai que fins i tot un simple joc de cartes pot ser explicat a través del llenguatge matemàtic? Als alumnes de 3r ens agrada experimentar i posar en pràctica tot el que aprenem i per això, a través d'una baralla anglesa, hem estat treballant les probabilitats i les fraccions.

 

 

 Qui creieu que ha estat el guanyador?

Avaluació diagnòstica

Març 15th, 2017 by formigues

 

La setmana del 6 de març, els alumnes de 3r de primària van realitzar les proves de l'avaluació diagnòstica. Unes proves dissenyades pel Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu que ens permetran saber quin és el nivell d'aquests nens i nenes en les assignatures de Matemàtiques, Llengua Catalana i Llengua Castellana.

 

 

El resultat de les proves determinarà si anem pel bon camí per assolir les competències i els aprenentatges que marca el Currículum d'Educació Primària.

La línia del temps

Març 3rd, 2017 by formigues

 

Nòmades i sedentaris? Grecs, Romans i Egipcis? i…

 

A la classe de 3r volem conèixer el nostre passat i hem pensat que la millor manera de fer-nos una idea de tots aquells fets importants que han succeït al llarg dels anys i que ens han portat fins on som ara, és elaborant un eix cronològic. D'aquesta manera, podrem ordenar l'aparició de les civilitzacions més influents de la nostra història, els avanços tecnològics i científics, etc.

 

 

Si voleu veure com hem fet la nostra línia del temps i com ens ho hem passat tot aprenent i treballant la història, feu un clic a la càmera.

 

Dijous Llarder!

Febrer 25th, 2017 by formigues

 

Com és tradició a la nostra escola, alumnes i mestres vam anar a celebrar Dijous Llarder a Masia Aubareda, al costat de Sant Martí de Tous. Tot i que al principi el temps no ens va acompanyar gaire, finalment, petits i grans vam poder gaudir d'una jornada de jocs a l'aire lliure, de descoberta del nostre entorn, d'exploració de la natura i, sobretot, de convivència.

 

 

Trobareu un recull de fotografies de la nostra sortida fent un clic a la càmera.