El bloc de la classe de quart

Els nostres desitjos…

Setembre 29th, 2017 by formigues
 

Els nens i nenes de quart ens hem plantejat els nostres desitjos per a aquest nou curs que iniciem.

 

Alguns hem desitjat petites coses del dia a dia però d’altres hem anat més enllà, i fins i tot alguns ja sabem el que volem ser quan siguem grans!

 
img_20170928_141149_hdr.jpg 
 

Voleu saber quins són els nostres desitjos? Feu un clic a la càmera…

Ja som a quart!

Setembre 15th, 2017 by formigues

 

Ha passat tot un estiu i sense adonar-nos-en ja hem tornat a l’escola. Els nervis del primer dia no ens havien deixat dormir bé però, tot i això, hem vingut a l’escola amb molta energia i il·lusió.

 

Retrobar-nos amb els amics, posar cara als nous mestres, veure els canvis que hi ha enguany a l’escola… eren alguns dels nostres neguits. Però tot ha quedat enrere en el moment que hem tornat a creuar la porta de la nostre escola. Tot han estat rialles i bon humor.

 

Aquest any un gran vaixell de paper ens ha donat la benvinguda. Els nostres mestres ens han explicat, mitjançant un poema, la nostre ruta, el nostre destí i com que no volem quedar-nos a la deriva, treballarem tots plegats durant tot el curs. Endavant, timbalers!

 

 

Feu clic a la càmera per veure més fotografies.

———————- CURS 2016-2017 ———————-

Setembre 1st, 2017 by formigues

Cim d’Àligues

Juny 21st, 2017 by formigues

 

Per celebrar el final de curs, els alumnes de Cicle Mitjà hem anat a Sant Feliu de Codines a visitar el Cim d'Àligues. Allà, al cap damunt de la muntanya, s'hi troba una col·lecció d'aus rapinyaries amb exemplars d'arreu del món.

 

La sortida ha començat amb un recorregut pel bosc on els monitors ens han explicat moltes coses sobre les característiques, els costums i els hàbitats d'aquestes espècies. Després hem pogut veure diferents tipus d'aus: mussols, òlibes, aligots, àligues, voltors…, fins que ha arribat el moment més esperat per tots: l'exhibició de vol. Quin espectacle! Ens hem quedat tots bocabadats veient les aus volant a pocs centímetres dels nostres caps. Al·lucinant!

 

 

A la una hem anat tots a dinar per agafar forces i també hem aprofitat per remullar-nos i refrescar-nos.
 

Per acabar la sortida, hem participat en una gimcana amb puzles, pistes, endevinalles, etc.

 

 

Una bona manera d'acabar el curs (això sí, amb molta, molta calor) i de conèixer més bé els animals que solquen els cels.

 
Feu clic a la càmera per veure més fotografies de la nostra última sortida de 3r. 

 

Molt bon estiu a tots!!

Geometria i coordenades

Juny 19th, 2017 by formigues
 
Els nens i nenes de 3r hem gaudit treballant i construint cossos geomètrics. Fins i tot, hem participat en un concurs de construcció de poliedres fent servir llumins i plastilina.
 
Ens ho hem passat tan i tan bé, que comencem a pensar que les mates no són tan avorrides…
 
 
Si voleu veure com ho hem fet, feu clic a la càmera.
 
 
En un món on la tecnologia cada dia és més present a les nostres vides, és important saber situar-se.  Els GPS, els mòbils o inclús alguns rellotges, incorporen sistemes que són capaços de determinar on som, quina distància hem recorregut o el que ens falta per arribar.
 
Les coordenades són punts de referència que ens ajuden a situar i localitzar qualsevol objecte o ésser a l'espai. Per entendre millor com funcionen, els nens i nenes de 3r hem començat practicant en entorns de dues dimensions (x, y) i després hem construït un model amb 3 eixos (x, y, z) per treballar en entorns de tres dimensions.
 
 
 
Ara, ja comencem a entendre millor com funciona tot això de la geolocalització. 

Fem Ciències…

Juny 10th, 2017 by formigues

 

 

Mireu, mireu…

La Carral

Maig 20th, 2017 by formigues

 

Per fi, La Carral!!! Jocs, esports, tallers, moltes i moltes cançons… ens ho hem passat molt bé aquests dies de convivències amb els nostres companys i companyes gaudint d’allò més!!! Ja esperem tornar-hi l’any vinent…

 

 

Com a mostra, aquí podeu veure un recull de fotografies d’aquests tres dies.

English Theatre - Merlin the Wizard

Abril 24th, 2017 by formigues

 

It's time for English Theatre. Merlin the wizard arrives in an adapted version for Primary.  To continue working the key competences of this project click on the image and practice what you liked the best.

 

 

Bona diada de Sant Jordi!

Abril 20th, 2017 by formigues
 
 

Bona Pasqua!

Abril 10th, 2017 by formigues

 

Per acabar el 2n trimestre, els alumnes de 3r hem celebrat la Pasqua a l'escola preparant i decorant les nostres mones. Després de passar una bona estona compartint un deliciós berenar amb els companys, ja només ens queda desitjar-vos a tots una bona Setmana Santa!

 

 

Per veure com ens ho hem passat de bé preparant les nostres mones, feu un clic damunt la càmera.