El bloc de la classe de sisè

JA SOM PADRINS LECTORS!

Febrer 5th, 2020 by formigues

 

 

La competència lingüística, en general, i la comprensió lectora, en particular, són a la base de qualsevol aprenentatge. Els alumnes han de tenir la capacitat d’usar la lectura com a eina d’accés a la informació, la descoberta i l’ampliació de coneixement. 

 

És per això que l’escola ja fa anys que va iniciar-se en el projecte que anomenem PADRINS LECTORS.

 

L'apadrinament lector és una activitat cooperativa que es realitza en parelles formades per alumnes de sisè que fan de padrins de lectura i els alumnes de P5 que fan de fillols. El fet de ser padrí de lectura representa que l'alumne padrí adquireix el compromís principal de vetllar per l'aprenentatge lector del seu fillol. L’ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d'encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir.

 

 

 D’entre els aspectes positius que aporta l’activitat destaquem que:

 

  • Motiva a llegir als alumnes i connecta amb els seus interessos.
  • Responsabilitza als més grans de l’atenció i cura dels petits, i els fa conscients que ells són el seu exemple, amb tot el que això implica.
  • Afavoreix la relació entre els diferents nivells i millora la convivència dins el centre ja que es treballa de forma cooperativa.
  • Crea contextos significatius d’aprenentatge.
  • Estableix lligams afectius entre padrins i fillols al voltant de la lectura i genera bones experiències.
  • Es desenvolupa la paciència i l’empatia.

 

Abans d’acabar el primer trimestre ens vàrem reunir plegats per poder fer entrega dels carnets d’apadrinament i desitjar-nos Bones Festes de Nadal.

 

Va ser una estoneta molt bonica i emotiva i de ben segur que la recordarem tots.

 

Gràcies PADRINS per ajudar-nos en la tasca d’educar als més petits…i segur que aquesta experiència també us farà millors persones a vosaltres.

 

Cliqueu sobre la càmera!

 
  

EXPOSICIÓ JOCS DEL MÓN

Gener 9th, 2020 by formigues

Els alumnes de Primària de l'escola vam participar en l’activitat "Jocs del Món", al Museu de la Pell d’Igualada, que organitzava el Servei d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona.

 

L’activitat va tenir dues parts. La primera part era una explicació sobre jocs de diferents cultures i, durant la segona part, els alumnes van jugar entre ells, amb un monitor i als jocs apresos anteriorment.

 

A partir del joc lúdic, els nostres alumnes es van poder apropar a les diferents cultures d’arreu del món i van adonar-se que no només és una eina d’entreteniment, sinó que el joc ens permet assolir un gran ventall d’aprenentatges i ens ajuda a conèixer el nostre entorn. 

 

 

   

L’exposició “Jocs del Món” és un recurs que té com a objectiu recuperar i mostrar el joc com a activitat social i cultural universal. L’exposició recull un ampli ventall de jocs tradicionals, de caire motor, d’arreu del món i ofereix la possibilitat a les persones visitants de jugar-hi.  L’objectiu, trencar barreres culturals i fomentar els valors de l’activitat física i la convivència.

 

L’exposició Jocs del món pretén promoure el desenvolupament d’activitats lúdiques i de participació com a eines educatives per treballar la interculturalitat i la convivència a les nostres comunitats.

 

 

L’exposició difon un bon nombre de jocs d’arreu del món de caire motor, que permeten jugar de manera simultània, amb opcions de jocs d’interior i d’exterior.

 

El material exposat i l’experiència de participar en les activitats lúdiques transmeten que el joc pot ser un punt de trobada entre persones i cultures d’arreu del món, i també que el joc motor és l’origen popular dels esports i la pràctica de l’exercici físic.

 

Cliqueu sobre la càmera!
 
 

 

Podeu veure el vídeo de la visita fent clic sobre la imatge.

NO US EL PERDEU! 

 

 

 

        
 

VISITEM L’EXPOSICIÓ DE JOAN BROSSA “Escolteu aquest silenci”

Desembre 20th, 2019 by formigues

 

 

 

Amb motiu del centenari del naixement de Joan Brossa, el Museu de la Pell de l'Ajuntament d'Igualada va presentar l'exposició: "Joan Brossa: Escolteu aquest silenci". L'any 1968, el poeta digué en una entrevista "Si no podia escriure, als moments d'eufòria seria guerriller, als de passivitat prestidigitador. Ésser poeta inclou totes dues coses".

 

L'exposició s'organitzava al voltant d'aquests dos pols i n'afegeix un tercer: la capacitat que el poeta té de fer-nos pensar i reflexionar sobre la vida i el món. Escolteu aquest silenci és un poema de Joan Brossa escrit l’any 1963. Sintetitza tota una trajectòria projectada en diferents gèneres i disciplines.

 

 

L’exposició compta amb 11 poemes visuals, cinc cartells, nou poemes objecte, una instal·lació i un llibre bibliòfil. “A banda d’aquestes peces, s’han reproduït 17 poemes escrits del poeta amb la finalitat de donar el mateix valor a l’obra escrita que a la part visual”.

 

 

       

 

Totes les seves activitats fomentaven la mirada activa, la reflexió i la creativitat. Els educadors que les realitzaven, a banda de conèixer en profunditat la matèria, interactuaven constantment amb els alumnes mitjançant el diàleg i el desenvolupament de dinàmiques de participació. Aquesta exposició era una proposta lúdica, poètica i creativa que involucra les escoles de Primària. 

 

A l'exposició podies observar una col·lecció de fotografies de Joan Brossa, algunes imatges de poesia brossiana presents a diferents espais públics o algunes entrevistes i materials audiovisuals  que van nodrir un primer acostament a l’univers creatiu del poeta. Després d’aquesta sessió introductòria a l'escola iniciarem un treball col·lectiu per descobrir quines activitats els agradaria fer als alumnes que van viure l’experiència. 

 

Joan Brossa és un artista singular, poeta, dramaturg, avantguarda… I tantes coses, que els que ho visitem ens és de gran ajut una exposició d’aquestes característiques ja que se’ns presenta encaixada i estructurada de manera pedagògica, didàctica, lúdica i entenedora. 

 

 

Feu clic sobre la càmera…

 
 

 

 

CELEBREM SANTA CECÍLIA A L’ESCOLA!

Novembre 25th, 2019 by formigues

 

El dia 22 de novembre va ser el dia de Santa Cecília, la patrona dels músics! I per celebrar-ho tots els alumnes de l'escola ens van cantar unes cançons en un petit concert.

 

La música és una excel·lent eina per treballar totes les disciplines. Permet desenvolupar competències lingüístiques, matemàtiques, socials, culturals, artístiques, de coneixement i d'interacció amb el món i amb un mateix, i ajuda a aprendre a aprendre. 

 

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt compartir aquestes cançons als nostres familiars.

 

Vam passar un matí d'assaig i una tarda molt musical.Vam gaudir de la música, la qual va ser la protagonista durant tota la jornada.

 

 

 

AUTUMN WOODS

Novembre 18th, 2019 by formigues
 
 
 
 
 

Autumn has come and leaves are falling from the trees creating one of the most beautiful sceneries around us.

 

Discovering these places and their characteristics we started working with autumn landscapes in Art classes.

 

In groups, we have mixed different materials and papers to create our particular autumn woods.

 

Here you are the result of our productions and creations.

 

 

 Have a  look!

 
 

LA CASTANYADA

Novembre 17th, 2019 by formigues
 
 

Històricament la Castanyada prové d’una antiga festa ritual funerària. Per Tots Sants els campaners havien de tocar a difunts tota la nit per tal que ningú no s’oblidés de resar per les ànimes del purgatori i pels fidels difunts. 


A la mitjanit veïns i feligresos s’apropaven a l’església i compartien amb els campaners fruits secs, galetes, dolços i vi dolç. D’aquest origen se n’ha derivat La Castanyada, festa en la qual es consumeixen aquests dolços anomenats panellets i les castanyes cuites a la brasa amb carbó o al forn.


A Occitània també se celebra la castanyada, però no pas associada al dia de Tots Sants, sinó com una celebració o festa de la tardor. O també el Halloween dels països anglosaxons, cada cop més globalitzada o el Magosto de les terres asturianes, lleoneses i gallecs o el Samhain, el cap d’any celta.

 
 

Aquest any els alumnes de sisè hem celebrat la nostra última Castanyada a l’escola. Hem fet diferents grups de caminades per poder conèixer l’entorn de Rubió. Hem dinat plegats i menjat castanyes que ens ha repartit el director, i al final ens hem fet una fot de grup per guardar un record del dia viscut.

PARTICIPEM A LA GINCANA DE L’ESCOLA ANOIA

Octubre 17th, 2019 by formigues
 
És el primer any que hem participat en aquesta Gincama i mentres ens ho explicava el Xavi, ja teníem ganes d'anar-hi.
 
 
 
Hem fet balls, esports i jocs molt divertits. També l'Escola Anoia ens ha convidat a un esmorsar saludable boníssim.
 
 
El que més ens ha agradat ha sigut fer nous amics tot fent esport.
 
Cliqueu sobre la imatge per veure més fotografies
 

 

BENVINGUTS

Setembre 15th, 2019 by formigues


 

Benvinguts i benvingudes al nou curs escolar 2019-2020. Després de les vacances tornem a l’escola, on ens esperen nous reptes i moltes experiències per compartir.

 

Comencem un nou curs que engeguem amb força i molta il·lusió.

 

 

————– CURS 2018-2019 ————–

Setembre 1st, 2019 by formigues

Port Aventura

Juny 15th, 2019 by formigues
 
 
Lúltima de les excursions i una de les més esperades de tot el curs ha arribat, per fi podem dir que anem a Port Aventura! 
 
 
Fa molt bon dia i intentem pujar a totes les atraccions possibles. 
 
 
 
 
 
Ha sigut un dia genial que recordarem per tota la vida! 
 
 
 
 
Feu clic sobre la càmera!