Promoció 2016-2017

TALLER ” COLLIM OLIVES”

 

El passat divendres dia 15 de novembre, coincidint amb els primers freds de la tardor, els alumnes de CM vam anar a fer un taller de recollida d'olives.

 

Al matí ja ens esperaven a l'escola els dos monitors que ens farien aquest taller: el Marc i el Joan. Amb ells dos vam enfilar camí cap a les oliveres, entre Igualada i St. Martí de Tous. Quan hi vam arribar vam buscar un lloc a la solana per poder seure i poder escoltar l'explicació relacionada amb l'oliva i l'olivera.

 

Tot seguit vam preparar el material necessari i vam iniciar l'activitat.

 

 

 

 

-Què bé que ens ho hem passat donant cops de bastó a les branques per fer caure l'oliva!!!- comentaven contents.

 

Un cop recollides les olives i per calmar la gana vam esmorzar i d'aquesta manera, el Marc i el Joan ens preparaven els dos tallers que faríem a continuació: " L'obtenció d'oli" i "La conserva d'olives".

 

Tots dos cursos vam poder fer els dos tallers. El primer taller ens va permetre tastar "l'olivada tradicional" que alguns van trobar amarga i,en el segon,no vam poder provar la conserva d'olives ja que haurem d'esperar que estiguin al punt pels voltants de St. Jordi.

 

Va ser un matí molt profitós i enriquidor.

 

Recomanem aquest taller. 

 

 

Comments are closed.