Promoció 2014-2015

DISSECCIONEM CERVELLS DE XAI

 

Un dimecres del passat mes de maig, vam fer una pràctica per tal d’experimentar i observar un encèfal real per fora i per dins, la qual estava inclosa en l’estudi que estàvem realitzant sobre el sistema nerviós en general.

 

 

Per fer la pràctica, ens vàrem dividir en 6 grups reduïts de treball, en què cada grup disposava d’una safata amb: un encèfal de xai, una lupa, unes tisores, unes pinces i un bisturí.

 

Mentre observàvem i manipulàvem l’encèfal, anàvem realitzant un informe de pràctiques on havíem de dibuixar el què observàvem, tot identificant-ne el diferents òrgans que el formen (cervell, cerebel i tronc encefàlic) així com la seva estructura, textura i tacte tant interna com externa, per acabar responent una sèrie de preguntes sobre el què havíem pogut observar en l’encèfal, en general, i en el cervell, en concret, que havíem disseccionat.

 

 

I finalment, a netejar i endreçar tot el material!….

 

Però la pràctica no es va acabar aquí, perquè a la classe següent, vàrem poder observar, amb l’ajuda dels microscopis òptics, una neurona motora i una mostra de teixit cerebral, els quals vam representar, de la manera més realista possible, en un full i en vàrem identificar les parts i estructures principals.

 

 

 

Va ser molt interessant i alhora divertit!

Elsa, Nil, Cristian i Manel

 

 

Cliqueu la càmera per veure totes les fotografies de l’activitat

Leave a Reply