Promoció 2014-2015

PETITS GRANS CIENTÍFICS: Observem cèl·lules amb el microscopi òptic

 

El passat dimecres dia 15 d'abril, els alumnes de 6è de Primària, vam anar a l'Escola Anoia a realitzar una pràctica de biologia, que va consistir en conèixer i saber com utilitzar un microscopi òptic per tal de poder observar cèl·lules reals. Per una estoneta, ens vam convertir amb petits grans científics!

 

 

La pràctica es va dividir en dues parts. La primera va consistir en una explicació, per part de la professora de Medi Natural, sobre les parts i funcionament d’un microscopi òptic i que, al mateix temps, anàvem posant en pràctica amb els aparells òptics que teníem al davant.


 

En la segona part de la pràctica, com que ja sabíem com funcionava el microscopi i en coneixíem les seves parts, vam observar cèl·lules animals i vegetals. Es van oferir dos voluntaris i els hi van demanar que es fessin passar un bastonet  per dins de la galta per tal d’extreure les cèl·lules animals. Pel què fa a les vegetals, les vam extreure de la pell d’una ceba.

 

 

Finalment, un cop preparades i observades les diferents mostres i d’haver portat els nous aprenentatges a la pràctica, es varen repartir unes fitxes, on hi havia una sèrie d’exercicis sobre el què havíem après que vam completar individualment i després vam corregir tots junts. 

 

Roc, Marc i Rubén

  Mireu, mireu…

Leave a Reply