Promoció 2014-2015

SETMANA DE LA CIÈNCIA - XERRADA i TALLER D’ASTRONOMIA

 

 

El passat dia disset de novembre, en motiu de la setmana de la ciència i relacionat amb el què hem estudiat a medi natural, va venir el Sr. Albert Borràs, director de l’observatori de Pujalt, a fer-nos una xerrada d’astronomia als alumnes de sisè.

 

Amb l’ajut d’un programa informàtic (Stellarium), ens va explicar punts bàsics de l’astronomia, com ara el moviment de les estrelles, com trobar l’estel polar, què són les constel·lacions i les galàxies i quin nom reben.

 

Seguidament, mitjançant una lluna i una llanterna, ens va mostrar les fases lunars; lluna nova, quart creixent, lluna plena o vella i quart minvant o decreixent. També ens va explicar què són i com es produeixen els eclipsis lunars i solars.

 

Finalment, va fer dos experiments. El primer per demostrar perquè els planetes no cauen cap al Sol (resulta que la força que fan al girar no els deixa estavellar-se contra el Sol degut al seu camp de gravetat) i el segon, sobre la refracció atmosfèrica (quan la llum, que viatja en línia recta, entra en un altre medi diferent, la seva trajectòria es desvia). 

Eudald i Eugeni

 

 

 

 

Mireu les fotos de l'activitat clicant la càmera

 

 

Leave a Reply