Promoció 2014-2015

EXPERIMENTS A LA CLASSE DE SISÈ

 

El dia 12 de novembre de 2014, la nostra classe a l’assignatura de medi natural, vam realitzar un experiment per comprovar com es produeix la sedimentació química i física a la natura.

 

Vam fer grups de quatre persones per fer l’experiment de la sedimentació física o de materials no dissolts, pel qual vam necessitar un recipient, argila, aigua, sorra i una cullereta per remenar.

 

Primerament vam omplir el recipient amb sorra, argila i aigua. Seguidament vam remenar i vàrem observar-ne el seu contingut, llavors vàrem deixar-lo reposar uns deu minuts, per tornar a observar-ne el contingut i així poder extreure conclusions de què havia passat i com ho podíem relacionar amb la sedimentació que es produeix a la natura.

 

Finalment, després dels 10 minuts, vam poder distingir clarament els diferents materials que havíem introduït en el recipient, ja que la sorra es va dipositar al fons de seguida i al cap d'una estona, es va anar dipositant l'argila damunt de la sorra.

 

 

 

La conclusió que vam treure tota la classe, és que això passa perquè primer es dipositen els materials més pesants i a poc a poc els que pesen menys i en definitiva, això és el què passa quan es produeix la sedimentació física a la natura, per exemple, en un riu.  

 

Per altra banda, també vam voler comprovar experimetalment la sedimentació química o de materials dissolts. Per fer-ho vam omplir un got amb aigua i sal i hi vam posar unes pedres.  La mestra ens va dir que hauríem d’esperar unes setmanes per poder observar com l’aigua s’evapora i la sal cristal·litza damunt les pedres. Com que ara no fa calor, costa que l'aigua s'evapori i encara n'estem esperant el resultat.

Andrea, Yeneva i Gerard

Leave a Reply