Promoció 2014-2015

VISITEM L’EXPOSICIÓ DEL TRICENTENARI

 

El passat dia 27 d'octubre, els alumnes de 5è i 6è vàrem anar al Museu Comarcal de l’Anoia, a veure una exposició sobre el Tricentenari creada amb treballs dels alumnes de la majoria d’escoles de l’Anoia.

 

Per començar, vam veure treballs dedicats al 1700 – 1714, en què es van destacar alguns dels treballs per la seva originalitat i dedicació.

 

 

Un altre centre va crear un gegant anomenat Pep Tardà. Com que va tenir tant d'èxit, varen crear una colla gegantera.

 

Pel què fa als altres treballs ens explicaven com vestien, què menjaven, quins invents importants es van crear, com era l’educació d’aquella època, jocs i entreteniments (circ,…).

 

També ens van explicar alguns detalls curiosos com que abans, les adoberies estaven enmig d’Igualada. Que el rec es considera un canal d’aigua gairebé mil·lenari, el qual es troba situat a Igualada, comença al Moli-Nou i finalitza a Vilanova del Camí. Una altra curiositat, és que els infants de 10 – 11 anys ja treballaven en aquella època aprenent un ofici.

 

El curs passat al nostre centre, es van realitzar diversos treballs sobre aquesta temàtica i es van treballar des de diferents àrees: català, medi, informàtica i plàstica.

 

Els exalumnes de 6è van contribuir amb un PowerPoint explicant, en general, els fets més rellevants de l’any 1714. La configuració geogràfica, la vestimenta, els aliments, les llengües, les festes populars i personatges destacats, entre d’altres aspectes.

 

Les escoles que hi van participar varen ser: L’Escola Castellolí, l’Emili Vallès, l’Institut de Calaf, les Escolàpies, l’Escola Àuria, l’Escola de Carme, el Ramon Castelltort, els Maristes, el Dolors Martí, el Montclar, l’Escola Anoia i, òbviament, el Jesús-Maria.

 

 

 

 

La visita va ser molt agradable i vam poder veure diferents maneres de treballar un mateix tema, així com, aprofundir en el coneixement d’aquella època.

 

Carla Baltà, Èlia Dueñas, Pere Miquel Marbà i Oriol Viladrich

Leave a Reply