Escola Verda

Excursió a Miralles - Projecte EL BOSC

 

El dimarts dia 31 de maig, els nens de 3r, 4t, 5è i 6è vam fer una sortida a Miralles on hi havia agents forestals que ens van explicar com funcionava la defensa de focs d’aquella zona.  Vàrem marxar de l’escola a les 9:15 amb dos autobusos, en un hi anava 3r i 4t i en l’altre 5è i 6è. Com que els autobusos eren molt grans, van parar a la carretera perquè hi havia una pujada forta on l’autobus tocava al terra i no hi podien passar bé. Quan ens vàrem reunir tots a dalt en una esplanada, ens vam trobar amb els agents forestals. Allà hi havia un mapa de la zona del bosc amb totes les seves tècniques de defensa pel foc. Vam esmorzar i desprès ens van explicar les zones del bosc amb les tècniques.Quan vàrem acabar, ens vam dividir amb dos grups, un grup 5è i 6è i l’altre 3r i 4t.  5è i 6è vam fer una petita excursió, on ens explicaven les diferents zones del mapa que haviem vist al principi. Ens van explicar algunes plantes que curaven i algunes altres que es podien menjar, també ens van dir que si una planta no la coneixíem no ens la posessim a la boca ni la toquéssim, ja que podia ser verinosa o provocar-nos irritacions a la pell. Ens vam trobar amb una planta que si tenies alguna ferida o algun tall agafaves la fulla de la planta, la feies a miques i te la posaves sobre la ferida una mitja hora.  Quan varem arribar al mateix lloc d’on havíem sortit, ens vam ajuntar tots un altre cop i allà molts van al·lucinar, un nen va aixecar una pedra i hi va sortir un escorpí, el guardabosc ens va explicar que era una espècie protegida i ens va dir també que eren uns animals nocturns, si li fèiem mal o el matàvem ens va advertir que ens podrien posar una multa o fins i tot sis mesos a la presó.Després vam anar cap a l’ autobús que ens esperava a baix per anar cap a Igualada. 

 

 Biel Carpi Gerard Roca

6è de Primària 

 

Leave a Reply