Promoció 2015-2016

L’ofici d’adober - Museu de la Pell

 

Dimecres dia 27 de gener vam anar al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. Quan vam arribar al recinte una guia ens esperava per tal d’iniciar la visita amb una activitat al taller.

 

L’activitat va consistir en dues parts. La primera, explicativa, va servir per conèixer, tocar i classificar diferents tipus de pell. La segona part va anar dirigida a realitzar una manualitat força divertida que consistia en elaborar un collaret o un clauer de pell.

 

Per tal de fer l’artesania, vam haver de tractar la pell amb aigua i després, utilitzar un martell i unes cunyes que servien per decorar amb figures d’estrelles, flors, llunes…etc, la pell del nostre collaret o clauer.

 

Finalment, vam untar la pell amb crema per tal de donar brillantor a l’objecte que cadascú va fer.

 

    

 

Acabat el taller, vam desplaçar-nos a un altre espai del  museu. Allí vam començar una visita guiada on ens van explicar l’ofici d’adober. També ens van ensenyar imatges, objectes i màquines que s’utilitzaven per aquest ofici.

 

Vam aprendre moltes coses noves i va ser una experiència molt divertida.

 

 

 Ainoa Delgado i Gil Cuadras

 

Cliqueu la càmera per veure més imatges.

Comments are closed.